A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719680160.202.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Adrian Saftoiu dinamiteaza mandatele fostului presedinte: „BASESCU ASCULTA personal telefoane!”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-02-2016, ora 08:11

Adrian Saftoiu dinamiteaza mandatele fostului presedinte: „BASESCU ASCULTA personal telefoane!”

Articol de Cristian Amariei
Cea mai dura acuzatie la adresa fostului presedinte Traian Basescu vine de la Adriana Saftoiu, care a fost consiliera sa de comunicare pe durata primului mandat. Adriana Saftoiu a spus despre Traian Basescu, nici mai mult, nici mai putin decat ca el personal asculta telefoanele colaboratorilor sai.

Acuzatie halucinanta la adresa lui Traian Basescu! Adriana Saftoiu a publicat un text in care evoca o intamplare din 2007, in urma careia a primit confirmarea ca Traian Basescu asculta personal telefoane.

Fostul consilier de presa al lui Traian Basescu scrie ca a primit un telefon intr-o duminica de la un lider PD, care i se plangea de comportamentul lui Traian Basescu. Ea a aflat ulterior chiar de la Traian Basescu faptul ca aceasta convorbire i-a fost ascultata, chiar daca fostul presedinte a incercat o explicatie legala.

"In acea duminica, un membru PD, acum membru PNL, coleg cu mine, m-a sunat sa mi se planga de atmosfera dezolanta din PD, de ingrijorarea lor ca Traian Basescu refuza sa mai comunice cu ei si a continuat cateva minute bune in aceeasi nota plangacios-disperata. La un moment dat, convorbirea s-a intrerupt brusc. Nu mai stiu exact cine a sunat inapoi, cert e ca s-a incheiat discutia cu remarca mea. I-am spus acelui membru PD ca nu prea e treaba mea sa mediez relatia si ca oricum nu as avea cum sa ii ajut, pentru ca Traian Basescu este dominat de singura lui colaboratoare, Elena Udrea. A doua zi, Traian Basescu mi-a reprosat exact acest cuvant: a domina. Cum mi-am permis sa spun asta?", a scris Adriana Saftoiu.

Intrigata, Adrian Saftoiu a cerut lamuriri de unde stia ce vorbeste ea la telefon si asa a aflat ca fusese interceptata.

"L-am intrebat atunci de unde stie ce am spus. Raspunsul era deja clasic: cazusem pe interceptare. Interceptare? am intrebat, nestiindu-ma vinovata de vreo fapta care sa aduca atingere sigurantei sau securitatii nationale. Mi-a raspuns ca nu eu eram interceptata, ci colegul. Pana in ziua de astazi, nici eu, nici colegul nu am fost chemati de vreo institutie a statului sa dam socoteala de vreo fapta de natura penala. Mi-a spus ca nu are dubii asupra veridicitatii convorbirii. Nu doar ca citise, dar si ascultase!", a relatat Saftoiu.

Fostul consilier de la Cotroceni acuza ca aceste interceptari se faceau abuziv, cu incalcarea drepturilor omului si ca dezvaluiri de felul acesta ar trebui sa constituie un adevarat Watergate pentru Romania. Cu atat mai mult cu cat, argumenteaza Saftoiu, nici ea, nici cel cu care vorbise atunci la telefon nu au fost anchetati in vreun dosar penal in ultimii 9 ani, lucru ce ar fi motivat cumva folosirea interceptarilor telefonice.

"Cred mai degraba ca, invocand faptul ca trebuie sa fie bine informat, a cerut sa se intocmeasca un dosar. Nu a cazut nimeni pe ascultare. Se faceau ascultari in ideea ca poate-poate iese ceva. si a iesit fix de o parere nefavorabila, e drept, colaboratoarei loiale", a scris Saftoiu.

Ea face o paralela intre aceasta intamplare si dosarul coloanelor oficiale ale lui Gabriel Oprea, in ideea folosirii abuzive a unor resurse in interes personal.

"Asa cum a folosit fostul presedinte sistemul in folos propriu, asa cum l-a folosit si ministrul Oprea, il poate folosi oricine se afla la „butoane”. Fara o tragedie, nici un stapan al inelelor nu e deconspirat. Iar scuza lasa este ca sistemul nu poate fi invins", se incheie textul Adrianei Saftoiu.

Articolul Adrianei Saftoiu este o replica acuzatiile pe care i le-a adus Traian Basescu intr-o emisiune tv la sfarsitul lunii ianuarie. Basescu a spus atunci ca a fost tradat de Adriana Saftoiu.

"Adriana Saftoiu si sotul dansei au fost doi oameni in care am investit enorm ca incredere. Domnul Saftoiu a plecat din fruntea SIE dupa o gafa monumentala, iar doamna Saftoiu in urma unor convorbiri telefonice", a spus Traian Basescu, la Nasul TV.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii