ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-02-2013, ora 16:28

Adrian Nastase, executat silit

Articol de Cristian Amariei

Judecatoria Sectorului 1 a admis, vineri, cererea Inspectoratului de Stat in Constructii de incuviintare a executarii silite a lui Adrian Nastase cu peste 3,3 milioane de lei, prejudiciul din dosarul "Trofeul calitatii", decizia neputand fi contestata.

Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) a solicitat miercuri instantei Judecatoriei Sectorului 1 incuviintarea executarii silite a lui Adrian Nastase pentru un prejudiciu de peste 3,3 milioane de lei stabilit in obligatia fostului premier prin decizia definitiva din dosarul "Trofeul calitatii".

Solicitarea a fost judecata vineri, instanta admitand cererea formulata de un executor judecatoresc in numele ISC. Potrivit deciziei instantei, aceasta cauza nu are cale de atac.

Inspectoratul de Stat in constructii a trimis pe urmele lui un executor judecatoresc, pentru a recupera prejudiciul stabilit de Instanta Suprema si pe care Nastase trebuie sa il plateasca, in solidar cu ceilalti condamnati.

Mai intai de toate, Judecatoria Sectorului 1 va trebui sa decida maine daca incuviinteaza sau nu cele patru cereri de executare silita a celor cinci condamnati din dosarul Trofeul Calitatii, inclusiv a fostului premier Adrian Nastase.

In ipoteza unei solutii de admitere, executorul judecatoresc va cauta in conturile celor cinci debitori eventuale sume de bani si daca nu gasesc nimic va scoate la licitatie proprietatile lor. Pana la acoperirea prejudiciului.

In dosarul Trofeul Calitatii, Instanta Suprema a stabilit ca cei cinci condamnati trebuie sa acopere un prejudiciu de aproximativ 1 milion si jumatate de euro.

Jumatate de suma il vizeaza direct pe Adrian Nastase, care trebuie sa o plateasca in solidar cu fosta sefa de la ISC si ceilalti trei inculpati.

Deja procurorii DNA au pus sechestru in cazul lui pe 118.000 de dolari, bani care vor fi confiscati. Pentru diferenta exista posibilitatea ca executorul sa vanda la licitatie proprietati detinute de Natase, dar numai dupa partajarea judiciara a acestora, tinand cont de faptul ca toate aceste case- din Zambaccian si Cornu, dar si zeci de hectare de teren, sunt detinute in coproprietate cu sotia lui, Dana Nastase.

Proprietatile imobiliare ale familiei Nastase pot fi salvate doar in ipoteza in care casele celorlalti condamnati puse deja sub sechestru acopera prejudiciul sau in cazul in care fostul premier plateste din buzunar suma care ii revine.

Sursa: protv.ro

Foto: cotidianul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii