ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-02-2016, ora 08:53

Adrian Curaj: „Acordarea si retragerea titlurilor de doctor vor fi in atributia universitatilor”

Articol de Madalina Irimia
Scolile doctorale vor fi evaluate international, anunta ministrul Educatiei, Adrian Curaj.

Ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Adrian Curaj, a declarant astati in cadrul unei conferinte de presa ca acordarea si retragerea titlurilor de doctor vor fi in atributia institutiei organizatoare adica a universitatilor. De asemenea, ministrul Curaj a anuntat ca toate scolile doctorale vor trece in perioada imediat urmatoare printr-un proces de evaluare internationala.

„De acum inainte, acordarea si retragerea vor fi in atributia institutiei organizatoare de studii universitare de doctorat, adica a universitati si a Academiei Romane. Mecanismul propus este natural: cine organizeaza studiile doctorale isi asuma responsabilitatea privind calitatea si integritatea, si, ia decizia de acordare a titlului. Nu eram acum, aici, daca acest lucru era clar!", a declarat Adrian Curaj.

Conform ministrului Educatiei, Consilul National pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) va fi instanta de apel la deciziile universitatilor privind doctoratele.

„CNATDCU verifica procedura si se asigura de calitatea procesului de acordare a titlului. Pentru toate situatiile, nepunerea in aplicare a deciziilor CNATDCU de catre institutia organizatoare de studii universitare de doctorat, atrage suspendarea scolii doctorale", a mai declarat ministrul Curaj.

„Modificarile propuse creeaza conditiile necesare pentru a permite recredibilizarea scolilor doctorale, daca si acolo unde este cazul, intarirea integritatii academice si, recapatarea sau, dupa caz, consolidarea prestigiului universitpsilor din Romania. Miza este mare, consolidarea autonomiei universitatilor si cresterea responsabilitatii publice a acestora", a subliniat ministrul Educatiei.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii