ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-03-2013, ora 22:39

"Adopta un cardinal", cel mai recent site in voga la Vatican

Articol de Madalina Irimia

Vaticanul si-a dat binecuvantarea, vineri, pentru un nou site german, denumit "Adopta un cardinal", care permite utilizatorilor sa se roage pentru un cardinal ales aleatoriu de un computer, cu cateva zile inainte de conclavul care va desemna noul papa.

"Cardinalii au fost informati in legatura cu existenta acestui site. Multi oameni s-au inscris deja pe site", a declarat purtatorul de cuvant al Vaticanului.

"Exista o miscare a rugaciunii, stimulata cu ajutorul acestui site", a adaugat parintele Federico Lombardi.

Potrivit administratorilor site-ului www.adoptacardinal.org, peste 350.000 de persoane s-au inscris deja. Utilizatorul isi scrie numele, o adresa de e-mail si apoi, printr-un simplu click, el primeste numele cardinalului care a fost selectionat pentru el.

"Cardinalii au nevoie ca oamenii sa se roage pentru ei", a declarat Ulli Heckl, in varsta de 37 de ani, una dintre creatoarele site-ului, membra a Youth 2000, o miscare catolica internationala care sprijina aceasta initiativa.

Potrivit spuselor sale, parohiile, congregatiile religioase si chiar azilurile pentru batrani si-au manifestat interesul pentru acest site care permite concentrarea rugaciunilor pentru un anumit cardinal, cu scopul de a-l ajuta pe acesta, atunci cand va fi ales noul papa.

Sursa: mediafax.ro

     
Tag-uri: adoptie, cardinal, Vatican
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii