A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662012.9964.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Adevarul despre legaturile tragatorului din Orlando cu teroristii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-06-2016, ora 10:04

Adevarul despre legaturile tragatorului din Orlando cu teroristii

Articol de Madalina Irimia
Omar Mateen, autorul masacrului comis intr-un club gay din statul Florida, era un simpatizant al organizatiilor teroriste islamiste, sustine James Comey, directorul Biroului Federal de Investigatii din SUA (FBI).

"La inceput, Mateen a afirmat ca familia sa are legaturi cu reteaua Al-Qaida. Apoi, a semnalat legaturi cu organizatia siita Hezbollah, aflata in conflict cu reteaua sunnita Stat Islamic", a afirmat James Comey, citat de ziarul The Guardian.

"Am incercat sa aflam daca era sau nu terorist, la fel ca in alte sute de cazuri. L-am interogat de doua ori. A recunoscut ca a facut unele afirmatii, dar a explicat ca a facut-o la manie, deoarece considera ca era discriminat de colegi pentru ca era musulman", a precizat Comey.

In iulie 2014, s-a aflat ca Omar Mateen frecventa o moschee din Florida la care mergea un individ devenit membru al Frontului Al-Nusra, filiala siriana a retelei Al-Qaida.

Atacul comis la clubul gay din Florida este un caz de "extremism de tip intern", a declarat luni presedintele SUA, Barack Obama, notand ca, deocamdata, nu s-a descoperit nicio legatura a autorului masacrului cu organizatia terorista Stat Islamic.

"Se pare ca autorul atacului s-a inspirat din diverse surse de informatii cu caracter extremist raspandite in mediile online", a declarat Obama. "Este vorba de un caz de extremism de tip intern. Nu exista dovezi clare ca autorul atacului ar fi avut conexiuni in straintate", a adaugat presedintele SUA. "Se pare ca in ultimul moment autorul a anuntat loialitate retelei teroriste Stat Islamic. Dar nu exista dovezi ca atacul ar fi fost coordonat de Stat Islamic; nu exista dovezi privind vreun complot mai amplu", a subliniat liderul de la Casa Alba.

Omar Mateen, in varsta de 29 de ani, a impuscat mortal 49 de persoane, intr-un club gay din Florida. Barbatul a murit in schimbul de focuri cu politia.

Conform familiei atacatorului, barbatul era nemultumit de legalizarea casatoriilor gay. In contextul in care autoritatile incearca sa gaseasca legaturi ale atacatorului cu reteaua terorista Stat Islamic, tatal acestuia, Mir Siddique, a explicat ca fiul sau nu suporta sa vada gesturi intime ale unor homosexuali in spatii publice.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii