ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-04-2015, ora 10:56

Actiune militara fara precedent in ultimii 6 ani. Exercitiul la care iau parte 3.000 de militari si 500 de vehicule blindate

Articol de Madalina Irimia
Mobilizare de amploare in cateva unitati militare din Romania.

Soldati din garnizoanele Buzau, Focsani, Braila si Galati au fost chemati marti seara de Ministrul Apararii, Mircea Dusa, la un exerctiu de alarmare.

Este pentru prima data in ultimii 6 ani cand este organizata o astfel de actiune militara.
3000 de militari de la garnizoanele Buzau, Focsani, Galati si Braila au primit alarma in jurul orei 18. In mai putin de 5 ore, au fost gata pentru deplasarea cu toata tehnica spre poligonul Smardan, unde in perioada 16 - 30 aprilie va avea loc un exercitiu multinational.

Convoiul militar s-a indreptat spre poligonul Smardan din Galati. Este o mobilizare de forte nemaintalnita din 2009 incoace. Peste 500 de vehicule militare au fost dislocate. Vorbim de vehicule blindate, tancuri si alte masini de lupta.

Mircea Dusa, ministrul Apararii Nationale: "Am alarmat comandamentul diviziei, de asemenea unitati din compunerea diviziei din garnizoana Buzau, garnizoana Focsani, Braila si Galati. Asta insemnand transportoare blindate, MLI-uri, tancuri, camioane care vor transporta materialele si militarii si alte mijloace de lupta pe care le au in dotare unitatile noastre. 50 de generali si ofiteri de la Statul Major General sunt observatori in cele 4 garnizoane si au urmarit modul in care se respecata ordinul primit de la seful Statului Major General pentru acest exercitiu. Acest exercitiu, asa cum am precizat, a fost prevzut in planul de instruire si pregatire pe anul 2015 pe care l-am aprobat la sfarsitul anului trecut."

Militarii vor ramane in poligonul Smardan pana pe 30 aprilie, avand in vedere ca de joi va incepe un exercitiu complex, organizat impreuna cu partenerii nostrii din NATO. La acesta vor participa peste 1500 de militari romani, aproximativ 400 ai SUA, in jur de 170 de militari din Marea Britanie si un pluton din Moldova.

In acelasi timp, in tara, avem si alte exercitii organizate. De exemplu, cel de la Campia Turzii cu aviatia militara a Statelor Unite. Acolo, avioane A 10 executa operatiuni de pregatire impreuna cu fortele aeriene romane.

Sursa: stiriprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii