ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-11-2014, ora 13:15

Acesta a fost adevaratul James Bond

Articol de Madalina Irimia
In plin toiul celui de-al doilea Razboi Mondial, scriitorul Ian Fleming, creatorul celebrului personaj James Bond, lucra cu sarg pentru MI6, celebrul serviciu britanic de spionaj extern.

Detasat la Lisabona, Fleming avea in tinta un misterios agent dublu britanico-german, caruia MI6 tocmai ii daduse suma de 50.000$ cash. Fleming l-a urmarit pe individ pana a reusit sa-l identifice si sa afle mai multe despre el. Omul cu pricina avea sa intre in legenda romanelor si filmelor de actiune si spionaj. Misteriosul agent real tocmai daduse viata viitorului Agent 007, cel mai faimos personaj in tagma spionajului international. insa povestea adevaratului James Bond, avea sa fie pe a locuri mai interesanta si mai surprinzatoare decat a personajului fictiv din romanele lui Fleming.

James Bond era un pic...sarb!

Povestea lui Dusan Popov, sau Dusko Popov, cum mai era denumit, incepe in anul 1936, an in care acesta s-a hotarat sa-si foloseasca talentul nativ in arta spionajului.
Popov s-a nascut pe data de 10 iulie 1912 in orasul Titel, care pe atunci era inclus in fostul Imperiu Austro-Ungar. Viitorul spion a vazut lumina zile intr-una dintre cele mai bogate si prospere familii sarbesti. Avea un frate mai mare, care si el urma sa devina un apreciat agent dublu de informatii. Familia sa a fost nevoita sa se mute in Dubrovnic, inca de cand Dusko era doar un copil.

Inteligent, creativ si talentat in multe domenii, Dusko era sufletul familiei sale. Precum multi alti tineri sarbi, Dusko vroia sa invete la perfectie limba germana pentru a se descurca cat mai bine in viata. Fire abila si descurcareata, Dusan vorbea deja fluent limbile engleza si franceza, cand s-a decis sa studieze limba germana in Universitatea din Freiburg.

Integral pe descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii