ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-04-2015, ora 10:27

Acest om de stiinta ia 100 de pastile pe zi pentru a trai 150 de ani

Articol de Madalina Irimia
Un om de stiinta sustine ca se asteapta sa traiasca 150 de ani dupa ce ar fi descoperit secretul incetinirii procesului de imbatranire.

Alex Zhavoronkov este de parere ca avansul medicinii si o cunoastere aprofundata a stilului de viata vor duce la cresterea sperantei de viata la un nivel nemaiintalnit.

El urmeaza un regim strict de exercitii fizice combinate cu 100 de medicamente si suplimente alimentare pe zi, dar si analize regulate prin care monitorizeaza biochimia sangelui. Cercetatorul si-a sacrificat viata personala, renuntand la familie, casnicie si copii pentru a se dedica cercetarii impotriva imbatranirii.

Zhavoronkov, directorul unui institut din Marea Britanie, este convins ca stilul sau de viata ii va permite sa traiasca 150 de ani.

”Toti supercentenarii in viata la ora actuala au trait vremuri grele, vremuri in care nu existau antibiotice si in care cunostintele noastre despre biologia umana nu erau cu mult diferite fata de cele din Epoca de Piatra”, spune cercetatorul.

”Cred ca in doi-trei ani vom avea solutii farmaceutice eficiente bazate pe medicamente deja acceptate care ii vor ajuta pe oameni sa ramana tineri si sanatosi pana cand se vor face progrese in medicina regenerativa si terapia genetica”, a adaugat Zhavoronkov.

In Romania, in 2013 speranta medie de viata era de 74,7 ani (71,2 de ani la barbati, 78,2 la femei). in Marea Britanie, aceasta este de 78,8 ani la barbati, respectiv de 82,8 ani la femei.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii