A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831646.8072.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Aceasta pastila luata des de multi romani reduce riscul de cancer la un anumit tip de persoane
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-08-2015, ora 13:04

Aceasta pastila luata des de multi romani reduce riscul de cancer la un anumit tip de persoane

Articol de Cristian Amariei
Aspirina reduce riscul de cancer colorectal la persoanele obeze cu sindromul Lynch, care sunt predispuse genetic la acest gen de tumora, potrivit unui studiu international publicat in revista americana Journal of Clinical Oncology, informeaza AFP.

Cei 937 de pacienti din 16 tari participanti la acest studiu, nu toti obezi, au luat de doua ori pe zi aspirina (600 mg) timp de doi ani sau placebo.

Rezultatele au aratat ca persoanele obeze prezinta un risc de 2,75 ori mai mare sa dezvolte cancer de colon. insa in grupul de participanti care a luat aspirina riscul este acelasi, fie ca sunt obezi sau nu.

"Aceste rezultate sunt importante pentru persoanele care sufera de sindromul Lynch, dar si pentru restul populatiei din care o mare parte este supraponderala, iar acest studiu sugereaza ca riscul crescut de cancer care insoteste excesul de greutate poate fi anulat luand aspirina", a spus Sir John Burn, profesor de genetica clinica la Universitatea din Newcastle, care a condus studiul clinic.

"Aceasta cercetare confirma alti indici care leaga o inflamatie crescuta de un risc mai mare de cancer", a adaugat el. "Obezitatea intensifica raspunsul inflamator al organismului, iar aspirina pare sa contracareze acest proces", a explicat Sir John Burn.

Un alt studiu clinic mai extins, cu 3.000 de participanti, este programat pentru a testa efectele diferitelor doze de aspirina, au informat cercetatorii.

Profesorul Burn nu recomanda totusi consumul regulat de aspirina fara consultarea unui medic, din cauza riscului crescut la unele persoane de hemoragii gastro-intestinale si ulcer, mai noteaza AFP.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii