ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-03-2013, ora 12:20

Absintul, bautura preferata a lui Baudelaire, Van Gogh sau Rimbaud. Vezi de ce a fost interzis in secolul 20 si cum se consuma corect

Articol de Madalina Irimia

Absintul, sau zana verde cum i se zicea in trecut, este o bautura cu istorie. La sfarsitul secolului al 19-lea, in Franta, ora cinci devenise “Ora Verde”, deoarece consumarea absintului era un adevarat obicei in toate barurile, bistro-urile si cafenelele. Dupa ce a fost interzis in toata Europa, absintul a revenit in baruri si este consumat din nou.

Absintul – “La Fee Verte” (Zana verde) - a fost puternic popularizat in special printreartistii siscriitorii parizieni: Charles Baudelaire, Ernest Hemingway, Paul Verlaine, Arthur Rimbaud, Amedeo Modigliani, Vincent Van Gogh, ne-a povestit Mihai Panfil de la Barmania.

"Dupa primul pahar vezi lucrurile cum ai vrea sa fie. Dupa al doilea, vezi lucrurile asa cum nu sunt. La sfarsit, vezi lucrurile asa cum sunt si asta este cel mai rau lucru din lume." spunea Oscar Wilde.

Culmea este ca, timp de aproape 100 de ani, Franta a interzis consumul de absint, chiar daca acesta a fost mai bine de jumatate de secol bautura nationala, si nu vinul.

Integral pe foodstory.ro

Foto: magazine.foxnews.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii