A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719681310.2668.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

AVERTIZARE METEO: Ploi si vijelii in toata tara, de luni dupa-amiaza pana marti seara
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-03-2014, ora 14:17

AVERTIZARE METEO: Ploi si vijelii in toata tara, de luni dupa-amiaza pana marti seara

Articol de Alexandra Stefanescu

Instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in majoritatea zonelor, incepand de luni dupa-amiaza, mai intai in jumatatea vestica, unde vor fi averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului, apoi, pana marti seara, in centrul, sudul si estul tarii, potrivit unei informari a ANM, scrie mediafax.ro.

Informarea emisa duminica de Administratia Nationala de Meteorologie este valabila de luni, ora 14.00, pana marti, la ora 22.00.

"In intervalul mentionat, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in majoritatea zonelor, incepand din vest. Vor fi averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si posibil grindina. Izolat cantitatile de apa vor depasi 20 - 25 l/mp", se arata in textul informarii meteorologice.

ANM a precizat ca aceste fenomene vor fi mai frecvente in a doua parte a zilei de luni, in regiunile din jumatatea vestica, apoi se vor manifesta local si temporar in centrul, sudul si estul teritoriului.

LUNI

Vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data in cea mai mare parte a tarii, dar instabilitatea atmosferica se va accentua treptat, incepand din vest, in majoritatea zonelor. Astfel, nebulozitatea va fi temporar accentuata si vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, in cursul dupa-amiezei si al serii pe arii extinse in jumatatea de vest a teritoriului, iar noaptea local in centru si in sud si izolat in rest. Cantitatile de apa vor depasi izolat 20...25 l/mp si vor fi conditii de grindina. Pe crestele montane, in a doua parte a intervalului, precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsoare. Valorile termice se vor mentine peste mediile climatologice specifice, exceptand vestul extrem al teritoriului, unde racirea vremii va determina un regim apropiat de cel normal al datei; astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 13 si 23 de grade, iar cele minime intre 2 si 11 grade.

MARTI

Vremea se va raci in toata tara si va fi in general instabila. Cerul va avea innorari temporar accentuate si va ploua local in centru, est si sud-est si pe spatii restranse in celelalte zone. Vor fi mai ales averse, insotite de descarcari electrice si izolat posibil grindina. Indeosebi in Moldova, Transilvania si la munte cantitatile de apa vor depasi izolat 20...25 l/mp. In zona montana inalta precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari locale, in special asociate averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 8 si 18 grade, iar cele minime intre 0 si 9 grade.

Foto: antena3.ro

     
Tag-uri: ploi, vijelii, ANM, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii