A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661744.2747.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

ATM-urile din SUA inlocuiesc cardurile cu smartphone-uri. Banii pot fi scosi in 10 secunde
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-02-2016, ora 16:04

ATM-urile din SUA inlocuiesc cardurile cu smartphone-uri. Banii pot fi scosi in 10 secunde

Articol de Madalina Irimia
Volvo si-a propus sa fie primul constructor auto care inlocuieste cheile de la masini cu smartphone-uri. Iata ca si jucatori importanti din industria bancara americana imbratiseaza un concept similar.

FIS Global, compania lider in dezvoltarea de software pentru ATM-uri, vrea sa le permita clientilor sa retraga numerar de la bancomate folosind telefoanele inteligente.

Intr-o prima faza tehnologia va fi implementata pe 2.000 de ATM-uri din SUA operate de banci mari, precum Bank of America, Chase si Wells Fargo. in doar un an si jumatate in program vor fi incluse 80.000 de bancomate, inclusiv din Canada.

Pentru a retrage bani, clientii se autentifica intr-o aplicatie, prin intermediul careia scaneaza apoi un cod QR afisat de ecranul ATM-ului.

Potrivit lui Doug Brown, General Manager in cadrul FIS responsabil cu solutiile mobile, clientii pot retrage numerar mult mai repede folosind un smartphone (10 secunde vs 30-40 secunde in cazul cardurilor). El a adaugat ca noua tehnologie este mult mai sigura, deoarece datele nu mai pot fi clonate sau filmate cu camere ascunse.

FIS Global da asigurari ca datele nu pot fi interceptate nici wireless, deoarece sunt criptate.

Sursa: go4it.ro
     
Tag-uri: atm, sua, bani, card, smatphone
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii