A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719813527.8767.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

AP: Romania e o republica, dar regele tine prima pagina a ziarelor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-08-2015, ora 16:04

AP: Romania e o republica, dar regele tine prima pagina a ziarelor

Articol de Madalina Irimia
Fostul rege al Romaniei, Mihai, i-a retras titlul regal nepotului sau, o miscare care a uimit romanii. Subiectul a fost tratat si de presa internationala.

Regele Mihai a transmis, intr-un comunicat de presa, ca i-a retras titlul de principe nepotului sau Nicolae, cunoscut pentru pasiunea sa pentru ciclism si implicarea sa in activitati ecologice si de alfabetizare, scrie Washigton Post, care citeste Associated Press. Articolul se numeste "Romania este o republica, dar regele tine prima pagina a ziarelor".

Reprezentantii familiei au transmis ca regele Mihai isi doreste ca Romania sa fie condusa in viitor "sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti", declaratii care au iscat speculatii, nedumerire si dezamagire.

Popularul Nicolae, de 30 de ani, care a fost al treilea in succesiunea pentru tron, dupa matusa si mama sa, a trait in Romania timp de cinci ani si este necasatorit.

In aprilie, el a pedalat din regiunea de nord a Transilvaniei pana in Constanta, oras-port la Marea Neagra, intr-o cursa caritabila de 1.000 de kilometri.

Confruntandu-se cu declaratia criptica de la familia regala, romanii au speculat ca o ruda geloasa a dorit sa-l marginalizeze pe Nicolae, scrie sursa citata. Popularitatea lui Nicolae a crescut de la anuntul surpriza si pagina sa de Facebook are peste 23.000 de fani. Rapoarte neconfirmate spun ca a parasit Romania.

In termeni reali, titlul nu inseamna mare lucru, pentru ca Romania este o republica. Dar romanii asociaza familia regala cu eleganta si demnitate pe care, spun ei, nu le gasesc la clasa politica. Seful Casei Regale are grija proprietatile familiei si acorda onoruri.

Sursa: ziare.com
     
Tag-uri: romania, republica, rege
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii