A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831124.7083.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

ANUNT IMPORTANT al MApN cu privire la MOBILIZAREA rezervistilor si RECRUTAREA tinerilor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-02-2015, ora 11:22

ANUNT IMPORTANT al MApN cu privire la MOBILIZAREA rezervistilor si RECRUTAREA tinerilor

Articol de Cristian Amariei
Ministerul Apararii Nationale a infirmat vineri existenta vreunui proces de mobilizare a rezervistilor si de recrutare a tinerilor pe teritoriul Romaniei, dupa ce in presa au aparut mai multe informatii pe marginea acestui subiect.

"Ministerul Apararii Nationale infirma categoric existenta vreunui proces de mobilizare a rezervistilor si de recrutare a tinerilor pe teritoriul Romaniei. Mobilizarea rezervistilor si incorporarea tinerilor pentru executarea serviciului militar obligatoriu sunt posibile numai la declararea starii de razboi sau de mobilizare, conform Legii nr. 355/ 2009 privind regimul starii de mobilizare partiala sau totala a fortelor armate si al starii de razboi", se arata intr-un comunicat al Ministerului Apararii.

In caz de razboi cu Rusia, romanii intre 20 si 35 de ani ar putea fi inrolati

MApN a precizat in luna mai 2014 ca ordinul comun publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 312, din 28 aprilie 2014, privind actualizarea modelului certificatului medical eliberat de medicul de familie ce urmeaza sa fie prezentat de tineri la comisia locala de recrutare-incorporare, pentru efectuarea vizitei medicale, este un demers legal, in conformitate cu articolul 27 din Legea nr. 446/2006 privind pregatirea populatiei pentru aparare, cu modificarile si completarile ulterioare, care prevede in mod expres obligativitatea stabilirii unui model unic pentru acest tip de document.

Potrivit MApN, certificatul este unul similar cu cel al soldatilor si gradatilor profesionisti, iar masura legislativa nu are nicio legatura cu eventuale evolutii in mediul de securitate in vecinatatea Romaniei.

Sursa: rtv.net
     
Tag-uri: armata, mapn, mobilizare
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii