A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719819180.0534.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

ANI a amendat 22 de deputati. Motivul pentru care fiecare trebuie sa plateasca 2.000 de lei
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
04-02-2015, ora 10:34

ANI a amendat 22 de deputati. Motivul pentru care fiecare trebuie sa plateasca 2.000 de lei

Articol de Madalina Irimia
Agentia Nationala de Integritate (ANI) i-a amendat marti pe cei 22 de deputati din Comisia Juridica, de Disciplina si Imunitati, cu cate 2.000 de lei, pentru ca acestia nu pun in aplicare Raportul de evaluare al ANI, prin care deputatul PNL Petre Roman a fost gasit incompatibil cu functia.

ANI i-a transmis presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, faptul ca marti a decis amendarea cu cuantumul maxim de 2.000 de lei pentru cei 22 de deputati care fac parte din Comisia Juridica, de Disciplina si Imunitati, conform unui document obtinut de gandul.

Masura vine ca urmare a faptului ca acestia au refuzat sa ia constate de drept ca mandatul de deputat al lui Petre Roman a incetat, ca urmare a ramanerii definitive a Raportului de Evaluare al ANI in cazul lui. Roman a fost gasit incompatibil cu functia, dupa ce inspectorii ANI au constatat ca din 20 decembrie, Roman a fost simultan si deputat, si persoana fizica autorizata. Raportul ANI a ramas definitiv dupa ce Petre Roman nu l-a contestat in instanta in termenul legal.

Marti, ANI i-a amendat cu cate 2.000 de lei pe deputatii Nicolae Nica, Theodor Nicolescu, Valeria Schelean, Gabriel Andronache, Sorin Stragea, Luminita Adam, Steluta Cataniciu, Danut Culetu, Ioan Cupsa, Daniel Fenechiu, Daniel Florea, Iusein Ibram, Aurelian Ionescu, Marius Manolache, Ion Marocico, Ion Bogdan Mihailescu, Niculina Mocioi, Cosmin Necula, Eugen Nicolicea, Victor Roman, Catalina stefanescu si Vasile Varga.

ANI solicita din nou marti, la doar o zi dupa o solicitare similara, constatarea „demiterii de drept, din calitatea de deputat, a domnului Petre Roman, ca urmare a faptului ca Raportul de evaluare (...) a ramas definitiv prin necontestare”.

Amenda de 2.000 de lei reprezinta cuantumul maxim de amenda prevazut de articolul 29 din legea privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, care spune ca „neaplicarea sanctiunii disciplinare sau neconstatarea incetarii functiei publice, dupa caz, atunci cand actul de constatare a ramas definitiv, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 2.000 lei, daca fapta nu constituie infractiune”.

Sursa: gandul.info
     
Tag-uri: ani, parlamentari, amenzi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii