ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-01-2014, ora 14:33

AMENDA RECORD pentru un regizor chinez. Cat plateste pentru ca are 3 copii

Articol de Madalina Irimia

Un faimos regizor chinez trebuie sa plateasca o amenda de 1,2 milioane de dolari, pentru ca are trei copii. Este cea mai mare sanctiune data vreodata in China, in astfel de cazuri, dar autoritatile chineze spun ca au tinut cont de veniturile regizorului. Cineastul face o marturie cutremuratoare intr-un interviu: spune ca se prefacea ca nu-i cunoaste pe propriii copii pe strada, ca sa nu atraga atentia.

Faimosul regizor Zhang Yimou a fost amendat cu un milion 200 de mii de dolari, dupa s-a aflat ca are doi baieti si o fata. Cunoscut pentru filmele "Hero" si "House of Flying Daggers", regizorul care a incalcat legea ,,copilului unic" a spus ca se caieste.

"Imi pare sincer rau ca am incalcat legea. Imi cer iertare. Mi-am invatat lectia".

Regizorul chinez si sotia sa au avut cei trei copii intre anii 2001 si 2006, dar s-au casatorit in 2011. Cineastul sustine ca a vrut doar sa respecte traditia.

"Eu si parintii mei am dorit sa fie mai multi copii in familie, sa duca mai departe mostenirea, asa cum este obiceiul in China. Si sotia regizorului a spus ca si-a dorit si o fetita si nu a vrut sa aiba un singur copil, care ar fi crescut fara frati".

Ramane de vazut cum va putea achita regizorul amenda-record.

Sursa: realitatea.net

     
Tag-uri: regizor, amenda, copii
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii