A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719834292.6799.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

ALEGERILE PREZIDENTIALE in strainatate - Aglomeratie la sectiile de vot din Europa. Romanii din strainatate cer prelungirea programului in sectiile din afara tarii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-11-2014, ora 20:25

ALEGERILE PREZIDENTIALE in strainatate - Aglomeratie la sectiile de vot din Europa. Romanii din strainatate cer prelungirea programului in sectiile din afara tarii

Articol de Cristian Amariei
Cetatenii romani stau la coada pentru a vota la sectiile deschise in mai multe capitale europene, printre care Paris, Londra sau Munchen, dar si in alte orase, la Londra existand ingrijorari cu privire la o posibila terminare a buletinelor de vot. La Chisinau, la Ambasada Romaniei s-a format coada la putin timp de la deschiderea urnelor.

Federatia asociatiilor de romani din Europa solicita BEC sa prelungeasca programul sectiilor de vot din strainatate, in urma faptului ca multi cetateni nu vor putea vota pana la ora 21:00, cand se inchid urnele, in timp ce Partidul Europenilor din Marea Britanie cere oamenilor sa ramana la sectii.

Potrivit unui comunicat remis Mediafax, Federatia asociatiilor de romani din Europa (FADERE), solicita "Biroului Electoral Central sa prelungeasca programul de vot, atat cat este necesar, in sectiile de votare din diaspora acolo unde cozile sunt foarte mari in asa fel incat toti cei care doresc sa isi exercite dreptul de a vota sa o poata face".

FADERE precizeaza ca, in pofida faptului ca a cerut Ministerului de Externe dublarea numarului sectiilor de vot in diaspora, acesta "nu a tinut cont" de solicitare, astfel ca "in toate sectiile de votare din strainatate s-au format cozi foarte mari de 2-4 ore de stat si multi romani au renuntat sa mai voteze".

La randul sau, Partidul Europenilor din Marea Britanie cere tuturor romanilor din diaspora "sa ramana la sectiile de votare si sa vina in continuare, desi perioada de asteptare este de 3-4 ore".

"Trebuie sa ramanem in acelasi numar mare in fata sectiilor din diaspora si sa nu acceptam inchiderea sectiilor, in semn de protest. Nu trebuie sa acceptam aceasta umilinta perpetua a membrilor diasporei cu aceleasi drepturi depline civile si constitutionale", a declarat Tommy Tomescu, liderul formatiunii.

La numeroase sectii de vot din strainatate s-au format cozi uriase, romanii exprimandu-si nemultumirea ca trebuie sa astepte mai multe ore pentru a putea vota.

Sursa: mediafax.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii