A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719834425.1329.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

ALEGERI PREZIDENTIALE IN STRAINATATE, turul II: Mii de romani la cozi in fata sectiilor de votare din Paris, Torino, Munchen, Viena
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
16-11-2014, ora 09:21

ALEGERI PREZIDENTIALE IN STRAINATATE, turul II: Mii de romani la cozi in fata sectiilor de votare din Paris, Torino, Munchen, Viena

Articol de Cristian Amariei
Mii de romani stau la coada, duminica dimineata, in fata sectiilor de votare din mai multe orase europene, precum Paris, Torino, Viena, Munchen, oamenii venind cu cateva ore inainte de deschiderea sectiilor, pentru a fi siguri ca vor vota. La Paris, unde sunt amenajate doua sectii de votare, la deschiderea sectiilor sute de oameni erau deja la coada.

Alexandru Urdas, coordonator al Ligii Studentilor din Franta, aflat la Paris, a spus ca in fata sectiilor de votare s-au format doua cozi, la una dintre acestea aflandu-se aproximativ 800 de oameni, iar la cealalta peste 1.000 de persoane.

Cam 800 de oameni sunt la coada mai mica si peste o mie la cealalta. 800 coada mai mica si peste o mie. Politia e cu noi, e liniste, a inceput ploia. Toata lumea este foarte motivata” a afirmat Urdas la Realitatea TV.

El a spus ca se intra in grupuri organizate si ca ”totul merge foarte repede”, insa cozile sunt mult mai mari fata de primul tur al alegerilor.

Situatia de la Paris nu este singulara, mii de romani stand la cozi si in fata sectiilor de votare din Torino, München, Berlin sau Viena.

De asemenea, in Spania, la Alcala de Henares, de la 4.45, ora locala, sute de romani stateau la coada in fata sectiei de votare, potrivit Digi24.
Primul roman din diaspora care a votat la alegerile de duminica este un clujean stabilit in Noua Zeelanda, unde singura sectie de votare, aflata la Auckland, s-a deschis sambata la 20.00, ora Romaniei.

Pentru a fi siguri ca vor ajunge la urne, zeci de romani stabiliti in Europa de Vest s-au asezat la coada inca de sambata seara.

La Munchen, cativa tineri s-au asezat la rand, in fata sectiei de votare, cu mai bine de 12 ore inainte de deschiderea urnelor. in fotografii postate pe Facebook, tinerii, care au venit la sectia de votare cu un steag al Romaniei, au in maini periute de dinti.
Ssi la sectia de votare organizata la ICR Londra, mai multi romani au ajuns inca de sambata seara. Ei au adus pancarte cu mesaje precum "Nu va inghesuiti", "tin rand pentru democratie" si "Vrem sa votam!".
Tot in Anglia, zeci de romani aflati la sute de kilometri de sectiile de votare s-au mobilizat pe Facebook pentru a inchiria autocare cu care sa ajunga la vot. Pretul unui loc in autocar a variat intre 11 si 13 lire sterline, dus-intors.

La fel au facut romani stabiliti in Suedia, la Göteborg, care au inchiriat un autobuz pentru a ajunge sa voteze la sectia din capitala Danemarcei, Copenhaga.

In strainatate sunt amenajate 294 de sectii de votare la care romanii pot vota la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale.

In primul tur al alegerilor prezidentiale, romanii din strainatate au iesit la vot in numar record. in mai multe capitale europene, cozile au fost uriase, iar mii de oameni nu au mai putut vot

Problemele de votul din diaspora au dus la demisia ministrului de Externe, Titus Corlatean. inlocuitorul lui, Teodor Melescanu, a facut apel, vineri, ca romanii din diaspora sa vina la vot duminica devreme, el mentionand ca daca declaratiile pe propria raspundere sunt completate din timp si daca cei sapte membri ai sectiei sunt prezenti, numarul celor care vor vota se va dubla.

Sursa: mediafax.ro
Foto: economica.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii