A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664176.2161.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

AKUA NARU & The Digflo Band (SUA) isi dau intalnire la Iasi in concertul anului
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-11-2013, ora 17:03

AKUA NARU & The Digflo Band (SUA) isi dau intalnire la Iasi in concertul anului

Articol de Madalina Irimia

La prima editie a proiectului ElectroLive Session, Asociatia Compania FaPt, cu sprijinul Consiliului Judetean Iasi, invita iesenii la o intalnire de calibru cu AKUA NARU & The Digflo Band (SUA), care isi dau intalnire la Iasi in concertul anului.

In seara de 30 noiembrie 2013, la ArtHouse Central, incepand cu ora 22.00, iesenii vor avea prilejul sa participe la o premiera exploziva alaturi de AKUA NARU, emblema feminina, a carei performata muzicala reuseste sa combine hip hop-ul cu poezia, blues-ul, jazz, funk si soul, intr-un stil si o experienta muzicala unica, evenimentul fiind delimitat de sunete si vizualuri romanesti printr-un warm-up sustinut de Danaga (Cluj) si un afterparty oferit de Dan Basu (Bucuresti/Iasi).

Revelatia AKUA NARU, cantareata de culoare din SUA, care si-a creat un renume in a captiva publicul, ridicand multimile, inspirandu-i pe multi si servindu-le ca artist model, vine pentru prima oara la Iasi insotita de THE DIGFLO BAND: Christian Nink (GER) – tobe; Alexander Roenz (GER) – bass; Leif Braeutigan (GER) – chitara; Wendy Milton (FR) – clape; Julian Ritter (GER) – saxofon; Rafael Pepeira (BR) – platan.

AKUA NARU, numele care domina in prezent scenele importante ale hip-hop-ului mondial, este recunoscuta de cei mai experimentati critici ai artei sale, drept cel mai pretios rezultat al melanjului dintre flow-ul lui Rakim, poezia lui Lauryn Hill si lunga istorie a femeilor de culoare, conturata de fantasticele Nina Simone si Toni Morrison. Cultura afro-americana, politica, feminismul, curajul si dragostea sunt radacinile poeziei scrise de AKUA NARU, montata ireprosabil pe ritmuri live de hip hop, jazz, funk, muzica electronica de catre cei mai inspirati instrumentisti internationali care o vor insoti si la Iasi.

AKUA NARU uluieste prin poeziile sale tiparite pe ritmuri de hip hop, mostenit din radacinile soul-ului afro-american, iar diversitatea instrumentistilor, selectati din cele mai iscusite randuri de muzicieni internationali, se reflecta in stilurile muzicale care au reusit sa-i uneasca inca din 2011: hip hop, jazz, funk, muzica electronica. Colaborarile cu nume precum Patrice, Tete, Ursula Rucker, Blitz The Ambassador, Wax Tailor si comparatia cu predecesoarea sa, Lauryn Hill, fac din AKUA NARU unul dintre cei mai promitatori MC ai momentului. Actualul simbol international al hip-hop-ului, cu voce feminina, pune pe hartie si pe note muzicale curajul, adevarul, dragostea si politica in cele doua albume lansate ”The Journey Aflame” (2011) si acusticul ”Live and Aflame Sessions”, care au facut-o cunoscuta.

Poezia AKUA NARU uneste lumi, iar misiunea sa devine calatoria prin care nationalitati, simturi, ritmuri, trairi, experiente vor fi concentrate intr-o singura seara, intr-o singura sala, pe fundalul unei singure voci si al celor mai bine cantate instrumente.

In aceeasi seara muzica va fuziona cu vizualurile romanesti, atmosfera fiind intretinuta de doi artisti care stapanesc bine alchimia ritmurilor, a structurilor si tonurilor contemporane.

Muzica lui DANAGA (Daniel Aga) se compune din electronica anilor 60 si 70, jazz, hip-hop, funk, tehno si house, cu influente din folclor. Artistul este cunoscut pentru colaborari cu Florin Tarlea, Mihai Pop, Adi Tudoran (electroclown), Mircea Florian, pentru aparitia pe compilatia "Culese din Cartier", editata de Subcarpati si pe Buzz RO! 2011 la Local Records. Primul sau proiect discografic poarta numele de "Am n-aripi" fiind disponibil pe danaga.bandcamp.com.

DAN BASU, bucuresteanul cu radacini iesene, este unul dintre cei mai valorosi artisti vizuali, creatiile sale definindu-se prin vizualuri ornamentale, bazate pe footage-uri video, ce transmit publicului diverse gradatii ale starilor de calm si plenitudine. Dan Basu si-a inceput propria calatorie in 2003 cu proiecte vizuale si auditive, se face (re)cunoscut prin implicarea in petrecerile Silent Bass (colaborare cu Silent Strike), Filmul de Piatra, petrecerile-concept Good Life si prin aparitia pe scena alaturi de Pfadfinderei la performance-ul Modeselektor de la Turbohalle. In prezent, Dan Basu este numele care descrie seria ”Dans” de la Club Panic.

Biletele se pot procura in ziua evenimentului incepand cu ora 12.00 de la ArtHouse Central, la pretul de 20 lei, pana in ora 24.00, si la pretul de 25 lei, dupa aceasta ora.

“ElectroLive Sessions - Eveniment suport de promovare a muzicii de avangarda pentru publicul tanar” este un proiect al Asociatiei Compania FaPt, finantat de Consiliul Judetean Iasi prin “Programul Anual de Finantare a Proiectelor din Domeniul Culturii”.

     
Tag-uri: AKUA NARU, concert, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii