STIRILE CELE MAI...
IA'SI - Un banc pe zi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi
Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
SOCIAL
08-12-2016, ora 09:49
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
ADN-ul nostru se modifica in urma unui obicei uzual, pe care multi il practica zilnic
Articol de Madalina Irimia Multe forme de cancer sunt genetice, dar sunt multe forme care au si cauze externe si, mai mult decat atat, atunci cand factorul genetic se alatura celui extern, este mult mai greu ca organismul sa lupte impotriva cancerului.
Un studiu recent a demonstrat cat de periculos este fumatul in acest context, caci mii de celule purtatoare ale ADN-ului pot suferi mutatii, iar fumatul unui pachet de tigari pe zi produce acest efect zilnic, avand loc 150 de astfel de mutatii in plamani, 97 in laringe, 23 in cavitatea bucala, 18 in vezica urinara si 6 in ficat, iar fiecare mutatie creste riscul ca aceste celule sa devina cancerigene.
Fiecare tigara contine cel putin 160 de substante cancerigene, ceea ce face ca 6 milioane de oameni sa moara din aceasta cauza in fiecare an, tutunul fiind cauza a 17 tipuri de cancer.
In anul 1956, epistemologii Richard Doll si Bradford Hill au inceput sa isi puna intrebari in ceea ce priveste rolul tigarilor in aparitia cancerului de plamani, iar incepand cu prima zi a anului 1971, reclamele cu privire la tigari contineau si avertismente cu privire la modul in care acestea afecteaza sanatatea, acest deceniu fiind crucial in ceea ce priveste perceptia asupra acestei dependente si a faptului ca este extrem de periculoasa.
Cu toate acestea, dependenta inca este o realitate. Tot ceea ce ingeram ajunge sa faca parte din noi si, mai mult, ne modifica ADN-ul, iar acest lucru ne demonstreaza cat de putin control avem asupra corpului nostru si asupra mintii.
Sursa: descopera.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email