ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-05-2014, ora 18:15

ADI EURONEST a castigat un nou proiect cu finantare europeana

Articol de Madalina Irimia

Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) EURONEST a semnat ieri, la sediul Minsterului Fondurilor Europene, contractul de finantare pentru proiectul cu titlul „Programe de studii flexibile si competitive pentru IT&C in Regiunea de Dezvoltare Nord-Est (CompetIT&C)”. Valoarea totala a proiectului, implementat in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013, este de 2.171.375 lei, avand o durata de 18 luni.

Proiectul faciliteaza dialogul intre administratie, universitati si mediul de afaceri, cu scopul declarat de a contribui la o dezvoltare regionala sustenabila, coerenta si axata pe domenii cu puternic caracter inovativ. Este un pas important, in egala masura, in depasirea unor bariere de comunicare si de incredere reciproca intre mediul public si cel privat. Astfel de initiative vin sa valideze demersul Consiliului Judetean Iasi de a paria pe tineri, pe spiritul antreprenorial si pe dialogul transparent intre institutii”, a declarat Cristian Adomnitei, Presedintele Consiliului Judetean Iasi si totodata Presedintele ADI Euronest.

Proiectul este implementat de catre ADI EURONEST in parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi" din Iasi, Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava si Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau. Obiectivul general al proiectul il reprezinta adaptarea si imbunatatirea programelor de studii de licenta si master in domeniul IT&C, precum si cresterea competentelor practice ale absolventilor de studii in acest domeniu prin corelarea acestora cu specificul pietei regionale de forta de munca. Totodata, prin intermediul obiectivelor specifice se urmareste imbunatatirea interactiunii intre universitati si mediul de afaceri regional, sustinerea dezvoltarii economice si sociale a regiunii, precum si promovarea oportunitatilor de dezvoltare personala si a extinderii oportunitatilor de integrare pe piata muncii pentru studenti si masteranzi din domeniul IT&C.

Proiectul propune o viziune integrata, cuprinzand deopotriva operatiuni de dezvoltare sau modernizare/updatare a minimum patru programe de studii universitare de masterat (inclusiv bilingve sau in limbi de circulatie internationala), de creare sau completare a calificarilor din Registrul National al Calificarilor in Invatamantul Superior in conformitate cu cerintele pietei muncii, precum si de formare, documentare si transfer de bune practici pentru personalul implicat in dezvoltarea programelor de studii si a asigurarii calitatii in invatamantul superior si, nu in ultima instanta, de promovare a sanselor de integrare pe piata muncii a absolventilor din cele sase judete, prin parcurgerea de stagii de practica platite in domeniul IT&C.

Validarea si reconfigurarea noilor programe de studii vor fi supuse unor teste prin implementarea unui program-pilot, pe parcursul a 3-4 luni, 80 de masteranzi (cate 20 de la fiecare din cele 4 universitati partenere), selectati din randul celor deja inmatriculati la diferite discipline, vor urma noile discipline si vor fi intervievati/chestionati cu privire la modul in care acestea trebuie reconfigurate. Cursantii vor primi, la finalul programului-pilot, un certificat de absolvire.

De asemenea, prin program vor fi organizate module/stagii de practica subventionate pentru minimum 100 de studenti si masteranzi selectati din cele sase judete ale Regiunii de Nord-Est. Practica se va efectua in cadrul companiilor membre ale clusterului regional inovativ EURONEST IT&C HUB, precum si in cadrul altor companii care vor dori sa se alature proiectului.

Prin activitatile planificate, rezultatele urmarite in cadrul proiectului vizeaza: elaborarea si publicarea unui studiu pentru identificarea nevoii de resurse umane inalt calificate in domeniul IT&C la nivel regional, dezvoltarea parteneriatelor de realizare a stagiilor de practica in domeniul IT&C pentru studenti din cele sase judete, precum si crearea unei biblioteci digitale comune, a unei platforme de e-learning si implementarea unui sistem de monitorizare a managementului profesional al absolventilor.

Foto: jurnalul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii