ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-05-2016, ora 11:14

A strans aproape 100.0000 de cutii de bere, iar colectia sa l-a facut milionar si celebru pe 5 continente

Articol de Madalina Irimia
Jeff Lebo a inceput sa colectioneze cutii de bere la o varsta la care nu avea inca voie sa consume alcool. Lebo, care traieste in Pennsylvania, Statele Unite, a reusit sa stranga astfel peste 87.000 de cutii de bere, unele datand chiar de la inceputul secolului trecut.

"Am fost surprins de cat de multe marci exista si cate modele de cutii sunt folosite", a declarat Lebo celor de la BBC. "Mi-am dorit intotdeauna sa aflu cat de multe ambalaje exista in lume."

Barbatul face acest lucru ca hobby, avand ca sursa de venit o firma specializata in design exterior. Colectia sa, una dintre cele mai mari din lume, a fost evaluata la 1,6 milioane de dolari. A platit chiar si 3.500 de dolari pentru o singura cutie si spune ca ar merge in orice colt al lumii pentru a intra in posesia unui exemplar important. O astfel de calatorie l-a tinut in Marea Britanie timp de un an, cautand cutii de bere produse intre 1935 si 1960.

"In timpul celui de-al doilea razboi mondial, cele mai multe cutii au fost topite pentru a refolosi metalul", povesteste Lebo. "Aceste exemplare sunt extrem de greu de gasit, si de aici vine si pretul ridicat."

Cautarea cutiilor de bere era a moda in anii '70 si pare sa devina din nou obiectul preferat al multor colectionari.

Sursa: businessmagazin.ro
     
Tag-uri: gunoi, bere, milionar
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii