A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720335387.1554.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

A stat in mijlocul a doua TORNADE, dar traieste. Povestea femeii care a scapat de moarte de doua ori
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-04-2012, ora 07:50

A stat in mijlocul a doua TORNADE, dar traieste. Povestea femeii care a scapat de moarte de doua ori

Articol de Madalina Irimia

Pe 9 aprilie 1947, Wilma Lake se afla singura in apartamentul sau din Oak Avenue, SUA, cand o tornada a lovit orasul sau, chiar in mijlocul noptii. A scapat cu viata pentru ca s-a ascuns sub o masa, insa multi dintre vecinii sai nu au reusit...

Acel uragan a ucis cel putin 107 oameni din regiunea Woodward si a distrus peste 1.000 de case, fiind cea mai distrugatoare tornada care lovea statul Oklahoma. Pentru doamna Lake, care avea atunci 23 de ani, viata a continuat. S-a maritat si a devenit doamna Nelson, avand trei copii.

Nu cu mult timp in urma, intr-o duminica dimineata, cand tocmai se facuse ziua, doamna Nelson, acum in varsta de 87 de ani, era din nou singura acasa. Atunci a auzit la radio avertizarea despre producerea unei tornade. Desculta si imbracata doar in pijamale, ea s-a repezit intr-un dulap care se afla intr-un dormitor, incercand sa-l ia cu ea si pe Sugar, un catel din rasa cocker spaniol. Sugar nu a vrut insa sa stea in dulap, asa ca femeia a inchis usa dulapului.

"A fost foarte rapid. Abia ce am intrat acolo si am auzit ca si cum cazuse o bomba. M-am gandit ca era acoperisul, care se prabusea," a povestit doamna Nelson pentru publicatia The New York Times.

La fel ca in urma cu 65 de ani, femeia a supravietuit fara nicio rana, chiar daca o bucata de tavan a cazut chiar deasupra capului sau. Si de aceasta data, 6 dintre vecinii sai au murit, intr-una dintre cele mai mortale serii de tornade care s-a abatut asupra Statelor Unite. Vijelia care a lovit Wodward a fost aproape la fel de puternica precum cea din 1947, iar pentru cei aproape 15.000 de barbati si femei care traiesc acolo, aceste fenomene extreme le-au readus aminte clipele de groaza traite cu mult timp in urma.

Tornada din 1947 a ramas in istoria orasului, iar cladirea unde se afla sediul ziarului local The Woodward News are pe un perete un desen cu o tornda, insa nimeni nu credea ca o asemenea grozavie se va mai intampla o data.

Luni dupa-amiaza, doamna Nelson s-a intors acasa pentru prima data de la atacul urganului. Autoritatile au anuntat ca 6 oameni au muirt, peste 20 de persoane au fost ranite, 89 de locuinte au fost distruse si 13 sedii de institutii avariate. Patru dintre victmele decedate sunt copii, printre care o fetita de 5 ani si sora ei in varsta de 7 ani.

Acum, adresa 3412 Robin Drive din Oklahoma exista doar pe hartie. Uraganul a ras asezarea, spulberand toate acoperisurile, lasand casele doar cu zidurile albe fragmentate si geamuri sparte. Camera in care s-a ascuns doamna Nelson arata ca o terasa, avand in jurul sau acoperisul care a fost ciuruit de schije ca intr-un razboi. femeia, care implineste 88 de ani in iulie, spune ca supravietuirea ei sfideaza logica.

"Cred ca Dumnezeu m-a lasat pe Pamant cu un scop. O sa trec si prin asta", spune ea cu ochii in lacrimi, in timp ce este imbratisata de un prieten. Dupa ce furia naturii s-a potolit, una dintre nepoatele sale, Shane Semmel, a fost printre primele persoane care au ajuns la casa distrusa. Doamna Nelson se afla intr-o ambulanta din apropiere, unde i se acorda primul ajutor. "Nu era ingrijorata de casa sau de alte bunuri. Era ingrijorata de catel", a povestit Shane.

Dupa ce nepoata sa a intrat printre daramaturi l-a gasit si pe Sugar, acoperit cu o parte din fosta izolatie a casei. Nu avea nimic. Supravietuise.

Sursa: stirileprotv.ro

Foto: mediafax.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii