A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719818432.1601.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

A realizat una dintre marile inventii ale omenirii dar a uitat sa o patenteze
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-03-2016, ora 09:48

A realizat una dintre marile inventii ale omenirii dar a uitat sa o patenteze

Articol de Madalina Irimia
Pe 24 martie 1896, fizicianul rus Aleksandr Popov realiza prima transmisie a unui semnal prin unde radio din istorie.

Cu toate acestea, cinstea de a fi inventat transmisia radio nu i-a revenit lui deoarece a neglijat sa faca o cerere pentru patentarea inventiei.

Aleksandr Popov s-a nascut in satul Turinskie Rudniki, in Muntii Ural, in familia unui preot. in tinerete s-a aratat interesat de stiintele naturii, iar tatal s-a straduit sa-i asigure o educatie cat mai buna. A urmat cursurile seminarului din Perm, iar apoi ale Universitatii de stat din Sankt Peterburg. Dupa absolvire, Popov a inceput sa lucreze ca asisten intr-unul dintre laboratoarele universitatii, iar apoi a plecat sa predea la scoala rusa de torpile navale din Kronstadt din insula Kotlin.

In 1894, el a costruit primul lui receptor radio, un detector de unde electromagnetice. Acest aparat a fost perfectionat mai apoi, fiind transformat in detector de fulgere si a fost prezentat Societatii ruse de fizica si chimie pe 7 mai 1895.

In martie 1896, Popov a efectuat transmisii radio intre diferite cladiri ale capitalei. Dupa ce a aflat de sistemul lui Guglielmo Marconi, Popov a efectuat comunicatii intre o nava si o statie terestra de receptie pe distante de la 10 km (1898) pana la 50 km (1899).

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii