A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664419.4348.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

A murit actorul Geo Costiniu la varsta de 63 de ani
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-11-2013, ora 13:38

A murit actorul Geo Costiniu la varsta de 63 de ani

Articol de Madalina Irimia

Geo Costiniu, actor al Teatrului Odeon din Capitala, a murit in noaptea de luni spre marti, la varsta de 63 de ani.

Geo Costinu, care s-a nascut pe 23 aprilie 1950, in Bucuresti, a aparut inca de la 8 ani in spectacole de televiziune si a fost considerat unul dintre "copiii minune”.

La 14 ani a urcat pe scena, la Casa Studentilor din Bucuresti, alaturi de studentii la teatru, primind roluri de licean.

In facultate i-a avut profesori pe Dem Radulescu si Octavian Cotescu. A urcat pe scena Teatrului Bulandra pe cand era student in anul IV, iar la recomandarea regizorului Liviu Ciulei este repartizat la Teatrul National Iasi (1973 – 1974). Acolo a jucat in piese precum “Poveste de iarna“, W. Shakespeare si in “Istoria Hieroglifica“ si isi confirma talentul si pasiunea pentru scena.

Din 1974 este actor la Teatrul Giulesti/azi Odeon pe care-l considera teatrul sau de suflet si pe scena caruia a interpretat numeroase roluri in piese celebre ca Felix in "Palaria Florentina", vagabondul in "Omul care a vazut moartea" de Victor Eftimiu, Rudi din "Patima rosie" de M. Sorbu si in "Marchizul de Sade ", de Doug Wright.

In film debuteaza in 1972, cu un rol secundar in filmul "Parasutistii" al regizorului Dinu Cocea. Da lovitura in 1978 cu filmul regizat de Timotei Ursu "Septembrie", o drama si o poveste de dragoste absolut superba, unde o are partenera pe Anda Onesa, potrivit cinemagia.ro.

Sursa: stirileprotv.ro

Foto: buzznews.ro

     
Tag-uri: Geo Costiniu, actor, deces
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii