ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-02-2013, ora 12:14

A mostenit un castel si a inceput sa-l restaureze. Nu se astepta sa gaseasca asa ceva sub podea

Articol de Madalina Irimia

In anul 2007, Ted Coryton a mostenit un frumos castel din Saltash, Cornwall, cu domeniul aferent, iar acum a inceput lucrarile de restaurare. Ce a descoperit insa in capela din curtea castelului l-a pus pe ganduri.

Domeniul a apartinut nobilului Sir James Tillie, care a construit aici un castel si un mausoleu, in 1698. Barbatul a murit in 1713, iar servitorii sai au primit atunci o misiune dificila si bizara.

Sir James, considerat a fi “un om extraordinar, dar cu un caracter dubios” a cerut sa nu fie ingropat, ci pregatit pentru "inviere", scrie Daily Mail.

Conform indicatiilor sale, trupul lui a fost imbracat in hainele cele mai luxoase si legat de un fotoliu, in mausoleu.

In incapere, servitorii au pus multe carti, pipa lui preferata si ii aduceau zilnic sticle de vin, ca sa ii faca mai usoara asteptarea, pana cand avea sa revina la viata, potrivit credintei sale.

Dupa doi ani in care au urmat aceste cerinte, servitorii n-au mai suportat spectacolul macabru si i-au ingropat ramasitele sub podeaua unei camere din mausoleu.

Acolo au fost descoperite acum, de arheologii Oliver Jessop si Richard Glover, chemati sa restaureze domeniul.

James Tillie a fost un barbat de origine modesta, care a ajuns sa lucreze pentru Sir John Coryton, care detinea domeniul unde el si-a construit ulterior castelul Pentillie. Dupa moartea lui Sir John, la numai 42 de ani, James s-a casatorit cu vaduva acestuia.

Se zvonsete ca nobilul fusese de fapt otravit si ca sotia lui avea de mult timp o relatie cu James. Prin aceasta casatorie, el a devenit bogat si chiar a obtinut titlul de cavaler, cumparat cu o suma mare de bani de la regele James al II-lea.

Actualul proprietar, Ted Coryton, care a studiat timp de 5 ani viata stramosului sau, este incantat de descoperire.

Ma bucur ca am aflat adevarul despre Sir James. Nu am gasit cartile sau pipa, mentionate in legenda, dar am gasit resturile unui fotoliu, de care fusese probabil legat. Nu voi exhuma ramasitele si nici nu voi face teste ADN”, a declarat el.

Castelul Pentillie va fi deschis publicului peste cateva luni, insa mausoleul nu va putea fi vizitat.

Sursa: stirileprotv.ro

Foto: dailymail.co.uk

     
Tag-uri: mostenire, castel, nobil
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii