A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675047.0118.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

A fost semnat primul „acord istoric” intre Vatican si „Statul Palestina”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-06-2015, ora 14:57

A fost semnat primul „acord istoric” intre Vatican si „Statul Palestina”

Articol de Cristian Amariei
Sfantul Scaun si 'Statul Palestina' au semnat vineri, la Vatican, un 'acord istoric' privind drepturile Bisericii Catolice in teritoriile palestiniene, a anuntat Vaticanul intr-un comunicat, citat de AFP.

Acordul a fost semnat in Palatul Pontifical de catre secretarul pentru relatii cu statele (ministrul afacerilor externe), prelatul britanic Paul Richard Gallagher, si de catre ministrul pentru afaceri externe palestinian, Riyad al-Maliki.

Redactarea acestui text de catre o comisie bilaterala a durat 15 ani. Chiar daca Vaticanul vorbeste despre 'Statul Palestina' inca de la inceputul anului 2013, palestinienii considera ca semnarea, vineri, a acordului echivaleaza cu 'recunoasterea de facto' a statului lor, ceea ce nemultumeste Israelul.

Acordul exprima sustinerea acordata de Vatican pentru o solutionare a 'conflictului dintre israelieni si palestinieni in cadrul formulei a doua state', a explicat, in mai, Monseniorul Antoine Camilleri, seful delegatiei Sfantului Scaun.

Pentru Organizatia de Eliberare a Palestinei, acest acord face ca Vaticanul sa devina a 136-a tara care a recunoscut Statul Palestina.

Pentru Israel, 'o astfel de decizie nu face sa avanseze procesul de pace si indeparteaza conducerea palestiniana de la masa negocierilor bilaterale'.

Vaticanul, care are relatii diplomatice cu Israelul din 1993, negociaza din 1999 un acord cu privire la drepturile juridice si patrimoniale ale congregatiilor catolice in statul israelian, insa fiecare intrevedere semestriala se incheie cu un esec.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii