ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-03-2016, ora 09:27

A doua ceasca de cafea are beneficii pentru sanatate

Articol de Madalina Irimia
Avem vesti bune pentru iubitorii de cafea! Un studiu amplu sustine ca persoanele care beau doua-trei cesti de cafea pe zi au un sanse mai reduse de a se confrunta cu diverse boli grave.

Rezultatele, publicate in revista medicala Circulation, au la baza date provenite de la trei mari studii care au analizat obiceiurile a peste 200.000 de oameni pe o perioada de pana la 30 de ani. Cercetatorii au descoperit ca bautorii moderati de cafea (cei care beau mai putin de cinci cesti pe zi) au avut un risc mai mic de a muri de boli cardiovasculare, diabet zaharat de tip 2 sau boli neurologice .

Oamenii de stiinta nu pot spune cu exactitate motivele pentru care cafeaua este atat de benefica pentru sanatate. O posibila explicatie ar putea fi faptul ca anumiti compusi naturali din boabele de cafea ar ajuta la reducerea rezistentei la insulina si diminunarea inflamatiilor din organism.

Studiile anterioare au constatat ca substantele din cafea poate ajuta, de asemenea, la cresterea rezistentei mentale si la imbunatatirea memoriei. Insa pentru a profita cu adevarat de beneficiile acestei bauturi consumati cafea cu moderatie si tineti dependenta de cafeina sub control cu maxim 5 cesti pe zi.

Alte studii au aratat ca persoanele care consuma bauturi cu cafeina au reusit sa isi accelereze metabolismul de la 3 la 11%. Cafeina este una dintre substantele care va ajuta sa ardeti grasimi, asa ca pentru rezultate optime puteti bea o ceasca de a cafea inainte de a merge la sala!

Sursa: csid.ro

     
Tag-uri: beneficii, cafea, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii