A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662029.0118.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

A chemat pompierii, dar acestia au AJUNS FARA APA. Casa cuprinsa de flacari a ars in intregime
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-02-2014, ora 14:04

A chemat pompierii, dar acestia au AJUNS FARA APA. Casa cuprinsa de flacari a ars in intregime

Articol de Cristian Amariei

Conducerea Primariei aradene Seitin a inceput o ancheta interna dupa ce pompierii voluntari din localitate ar fi intervenit la un incendiu fara a avea apa in autospeciala, astfel ca pana la sosirea altor echipaje din localitati invecinate casa cuprinsa de flacari a ars aproape in intregime.

Incendiul a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, la o casa din comuna aradeana Seitin, proprietarul solicitand sprijin la 112 dupa ce a varsat pe jos combustibil folosit la aprinderea focului in soba, iar flacarile s-au extins.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Arad, la fata locului a fost trimisa imediat echipa de pompieri voluntari din Seitin, condusa de un angajat al Primariei, in paralel fiind trimisa si o autospeciala de la Arad, conform procedurilor, dar care urma sa ajunga mult mai tarziu din cauza distantei de aproape 50 de kilometri.

"In timp ce echipajul de la Arad se deplasa spre locul incendiului, proprietarul casei a revenit cu un apel la 112, solicitand sa ne grabim pentru ca echipa de pompieri voluntari din localitate a ajuns la fata locului fara apa in autospeciala si nu poate interveni", a declarat, marti, purtatorul de cuvant al ISU Arad, George Plesca.

Potrivit sursei citate, imediat au fost trimise alte doua autospeciale de stingere din localitatile Semlac si Nadlac, iar toate cele trei aflate pe drum au ajuns la fata locului aproximativ in acelasi timp, dar la 40 de minute de la primul apel, cand flacarile cuprinsera aproape intreaga casa.

Interventia pentru stingere a durat doua ore, aproape intreaga casa fiind distrusa de flacari si devenind nelocuibila.

Referitor la acest incident, George Plesca a declarat ca pompierii locali aveau obligatia sa aiba in permanenta o autospeciala alimentata cu apa, pentru a putea fi pregatita de interventie in orice moment. "In acest caz, Primaria Seitin trebuie sa cerceteze ce s-a intamplat. Autospecialele trebuie sa aiba rezervoarele pline cu apa tot timpul. Chiar si dupa interventie, autospeciala trebuie alimentata la primul hidrant sau prima sursa de apa de pe traseu", a declarat Plesca, care a precizat ca ISU nu poate sanctiona echipa locala, pe care din punct de vedere legal doar o coordoneaza.

Primarul comunei Seitin, Mircea Totorean, a declarat ca a fost inceputa o ancheta interna in acest caz. "Din ce mi s-a spus pana acum, autospeciala nu a intervenit fara apa, doar ca era alimentata undeva la jumatate din capacitatea de 2.500 de litri. Problema a fost ca in momentul apelului echipa nu a avut timp sa alimenteze suficient, pentru ca nu era presiune la hidrant, preferand sa plece la interventie cat mai repede", a declarat primarul.

Edilul a spus ca in acest caz nu au putut fi respectate procedurile privind rezerva permanenta de apa in masina de interventie pentru ca Primaria nu are un garaj special al pompierilor, iar apa din rezervor ar putea ingheta pe timpul noptii, afectand pompele si celelalte instalatii. "Garajul pompierilor a fost distrus de un incendiu in urma cu doi ani, iar de atunci nu am avut bani sa amenajam altul. Noaptea sunt temperaturi negative si nu se putea pastra apa in autospeciala", a afirmat primarul.

Edilul a precizat ca la nivel local exista 23 de pompieri activi, din care 21 sunt voluntari, iar doi sunt angajati ai Primariei, acestia din urma riscand sa fie sanctionati administrativ daca se constata, in urma anchetei interne, ca se fac vinovati de nerespectarea procedurilor.

Sursa: mediafax.ro

Foto: realitatea.net

     
Tag-uri: pompieri, apa, incendiu
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii