A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719818169.2845.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

A aparut o noua metoda de inselaciune prin telefon: "Ati primit o mostenire"
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-12-2013, ora 15:50

A aparut o noua metoda de inselaciune prin telefon: "Ati primit o mostenire"

Articol de Madalina Irimia

Metodele de inselaciune „premiul” si „accidentul” au facut sute de victime in intreaga tara. Acum, escrocii au inventat o alta modalitate de inselaciune. „Mostenirea”.

Politistii spun ca la baza este vorba despre un fals avocat, care suna si spune ca reprezinta un client, care a decedat intre timp. Falsul avocat ii explica interlocutorului ca mortul are avere, dar nu are rude, motiv pentru care ii propune o mare „afacere", potrivit monitorulvn.ro.

Practic falsul avocat ii cere celui pe care il suna sa se dea drept ruda a mortului, sa semneze niste acte si gata. Astfel, averea defunctului va fi impartita in doua, in mod egal, respectiv intre falsul avocat si interlocutor.

Numai ca, la fel ca si in celelalte cazuri, trebuie sa depuna niste bani intr-un cont pentru cheltuieli judiciare. Politistii vranceni ne-au spus ca pana acum nu au fost inregistrate plangeri cu privire la aceasta metoda noua de inselaciune si ii sfatuiesc pe cetateni sa nu dea curs unor astfel de apeluri.

De asemenea, oamenii legii le recomanda vrancenilor sa denunte orice incercare de inselaciune. In cazul metodei „premiul", escrocii sunau cetatenii si le spuneau ca au castigat diferite sume de bani, de ordinul zecilor de mii de auro, sau bunuri si pentru a intra in posesia lor trebuie sa achite un comision, dupa care vor primi castigul.

Intrucat nu le-a mai mers, escrocii au inventat, metoda „accidentul". Apelul telefonic era initiat de un fals avocat, politist sau procuror, de cele mai multe ori de dupa gratii, care ii spunea interlocutorului ca o ruda de-a sa a avut un accident de circulatie si are nevoie de bani pentru a scapa basma curata.

Pentru a fi si mai credibili, falsii avocati, politisti sau procurori le dadeau telefonul si „rudelor" implicate in accidente, care isi schimbau vocile pentru a nu fi recunoscute. La aflarea vestii ca fiul, ginerele sau nepotul a avut o problema, oamenii trimiteau bani in conturile indicate sau le inmanau sumele direct escrocilor, care se prezentau la usa lor. Abia dupa aceea isi dadeau seama ca au fost inselati.

Foto: realitatea.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii