ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-07-2014, ora 11:06

9 teorii ale conspiratiei care s-au dovedit adevarate

Articol de Madalina Irimia

De la atentatele de la 11 septembrie pana la aselenizarile din cadrul programul spatial Apollo, sau la asasinarea lui John Fitzgerald Kennedy, toate evenimentele importante au nascut scenarii alternative din partea scepticilor, de multe ori fanteziste. Unele teorii ale conspiratiei insa, s-au dovedit a fi adevarate.

Prohibitia a fost o interdictie nationala de a produce, comercializa, importa sau transporta bauturi alcoolice, impusa in Statele Unite la inceputul anilor '20. Masura a fost luata pe fondul unei miscari impotriva consumului de alcool, sustinuta in principal de protestantii din mediul rural. Legea Volstead si al 18-lea amendament la Constitutia SUA au pus in practica prohibitia nationala, care a durat pana in 1933. In ciuda legilor dure si a masurilor luate de autoritatile americane, Prohibitia nu a reusit sa elimine consumul de alcool, in cei 13 ani in care a fost in vigoare, ba mai mult, a dus la aparitia unor retele de crima organizata si la dezvoltarea celor existente, cum ar fi Mafia.

Pentru a face fata cererii uriase, contrabandistii nu numai ca produceau alcool, dar si furau cantitati mari de alcool industrial, relateaza Business Insider. Chimistii platiti de traficanti se asigurau apoi ca elementele nocive, in special alcoolul metilic, erau eliminate, si se putea trece la realizarea produselor atat de cautate. Guvernul american a aflat de aceasta practica si a inceput sa adauge in alcoolul industrial substante chimice mult mai periculoase, cum ar fi kerosenul, acetona sau cloroformul. Acestea trebuiau sa imbolnaveasca un numar de consumatori si sa-i descurajeze pe ceilalti. Se estimeaza ca numai in New York, intre 1926 si 1927, au murit peste o mie de persoane, otravite de substantele adaugate de autoritati in alcoolul industrial.

Serviciul de Sanatate Publica din Statele Unite a tratat gresit, in mod deliberat, pacienti bolnavi de sifilis

In 1932, Serviciul de Sanatate Publica din SUA, impreuna cu Institutul Tuskegee, au demarat un studiu clinic pentru a analiza evolutia naturala a sifilisului netratat la barbatii de culoare. Subiectii au fost atrasi in cadrul programului sub pretextul ca primesc asistenta medicala gratuita din partea guvernului. Nu numai ca participantilor la studiu nu li s-a spus ca sunt bolnavi de sifilis, dar nici nu au fost tratati corespunzator, nici macar dupa aparitia si acceptarea penicilinei ca remediu impotriva infectiei.

Experimentul a reunit 600 de barbati afro-americani, 399 de bolnavi si 201 sanatosi. Desi studiul era planificat sa dureze doar sase luni, a tinut, pana la urma, 40 de ani. A fost intrerupt in 1972, dupa un articol Associated Press, care a facut publice toate neregulile care se petreceau in cadrul experimentului Tuskegee.

Mai mult de 100 de milioane de americani au fost vaccinati cu un virus potential cancerigen

Din 1954 pana in 1961, virisul simian 40, SV40, s-a regasit in componenta vaccinului impotriva poliomielitei. Cercetarile estimeaza ca cel putin 98 de milioane de persoane au fost injectate cu vaccinul contaminat doar pe teritoriul Statelor Unite. Guvernul federal a modificat prevederile referitoare la vaccinurile orale in 1961, dar medicii au continuat sa administreze medicamentele pana in 1963.

Virusul SV40 este cunoscut pentru faptul ca duce la aparitia cancerului la animale, dar nu exista studii care sa-l lege de dezvoltarea bolii la pacientii umani. Totusi, anumite cercetari au descoperit urme ale virusului in componenta tumorilor cerebrale si pulmonare, atat la adulti cat si la copii.

Integral pe mediafax.ro

Foto: razbointrucuvant.ro

     
Tag-uri: teorii, conspiratie, SUA
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii