ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-10-2016, ora 09:44

9 alimente care contin probiotce

Articol de Madalina Irimia
Probioticele sunt tot mai cautate datorita multitudinii de studii care au demonstrate ca aceste bacterii bune ne pot fi de ajutor in diverse probleme digestive si intaresc sistemul imunitar. Alimentele care contin probiotice sunt vechi de mii ani si sunt elemente de baza in bucataria traditionala din intreaga lume.

Ati tot auzit despre cat de important este iaurtul (probabil cel mai celebru aliment care contine probiotice), dar exista multe alte optiuni, cu aceleasi beneficii. "Diferite tipuri de bacterii se dezvolta in alimentele fermentate si aduc nenumarate beneficii. Asa ca este foarte bine sa consumi o varietate de alimente fermentate", explica Justin Sonnenburg, profesor de microbiologie si imunologie la Universitatea Stanford.

Iata o lista de alimente pe care le poti introduce in dieta ta pentru a beneficia de propietatile acestor bacterii “prietenoase”.

Curtido

Ruda indepartata a verzei murate, aceasta salsa fermentata originara din El Salvador, este un amestec de varza, ceapa si ardei iuti, toate murate. in mod traditional este servita alaturi de pupusas (tortilla din porumb) si este folosita ca garnitura pentru pui la gratar, peste, orez sau fasole.

Cvasul

Cvasul este o bautura emblematica pentru rusi. Aceasta este o bautura fermentata (cu un continut mare de probiotice) care se prepara din diferite tipuri de paine inmuiate in apa la care se adauga drojdie. Daca nu poti bea aceasta bautura incearca sa o adaugi la dressingul pentru salata sau sa o folosesti la diferite mancaruri in locul otetului.

Branza maturata

Un motiv in plus sa iubesti branzeturile Roquefort si Gruyère: “Acelasi bacterii si ciuperci care dau branzei maturate aroma incredibila adauga diversitate microbiana dietei tale”, subliniaza Sonnenburg. Consuma cu moderatie branzeturile facute din lapte crud – desi bacteriile daunatoare sunt reduse in procesul de maturare, femeile insarcinate si persoanele cu un sistem imunitar slab ar trebui sa consume doar branzeturi din lapte pasteurizat.

Sauerkraut

In cea mai simpla forma, sauerkraut inseamna bucati de varza fermentate in apa sarata. Altfel spus, doar un alt mod de a ne referi la varza murata. Aceasta contine Lactobacillus plantarum, un probiotic puternic, care poate reduce nivelul colesterolului, imbunatati digestia si preveni bolile cardiovasculare.

Continuarea pe csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii