A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719680226.3033.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

8000 de elevi invata sa faca alegeri sanatoase, cu sprijinul organizatiei Salvati Copiii, al Asociatiei Scoala pentru Sanatate si al Agentiei Nationale Antidrog
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-03-2014, ora 16:25

8000 de elevi invata sa faca alegeri sanatoase, cu sprijinul organizatiei Salvati Copiii, al Asociatiei Scoala pentru Sanatate si al Agentiei Nationale Antidrog

Articol de Alexandra Stefanescu

Organizatia Salvati Copiii, cu sprijinul financiar al Kaufland, in parteneriat cu Asociatia Scoala pentru Sanatate si Agentia Nationala Antidrog, a lansat un proiect national de educatie pentru sanatate, prin intermediul caruia, 8000 de copii din gradinite, scoli si licee din Bucuresti si 10 judete din Romania, vor invata sa faca alegeri sanatoase pentru viata lor, sub indumarea dr. Cristian Andrei, a expertei in nutritie Cornelia Marin, a profesionistilor Agentiei Nationale Antidrog.

La conferinta de lansare din 29 martie au participat Gabriela Alexandrescu, presedinte executiv al Salvati Copiii, alaturi de Ministrul Educatiei, Remus Pricopie si Daciana Sarbu, fondatoarea Asociatiei Scoala pentru Sanatate.

Un procent ingrijorator al copiilor din Romania au un stil de viata departe de a fi sanatos – au inlocuit miscarea fizica, sportul, cu TV-ul si calculatorul, fumeaza si consuma alcool saptamanal de la varste din ce in ce mai fragede. Consecintele se vad in numarul din ce in ce mai mare al copiilor diagnosticati cu obezitate. Mai mult de un sfert dintre adolescenti sunt nemultumiti de felul in care arata si dispusi sa recurga la masuri extreme, de tipul infometarii sau pastilelor de slabit, pentru a pierde din kilograme. Prin programul lansat dorim ajutam cat mai multi copii sa se intoarca la reperele unei vieti sanatoase, care sa le permita sa se dezvolte echilibrat si armonios”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii.

Este un obiectiv important ca programul care porneste astazi ca pilot in Bucuresti si 10 judete din tara, sa fie extins la nivel national, astfel incat elevi din cat mai multe scoli si licee sa beneficieze de informatii care sa ii ajute sa ramana sanatosi”, a afirmat Remus Pricopie, Ministrul Educatiei.

"La Bruxelles am cerut o Strategie Europeana pentru sanatatea copilului, care sa fie construita pe coordonate similare proiectului pe care il anuntam azi. E nevoie de un program integrat, finantat european, care sa ofere un cadru pentru dezvoltarea corecta a copilului, care sa-l ajute sa invete sa manance sanatos, sa se fereasca de fumat, alcool sau droguri. Proiectul construit impreuna cu Salvati Copiii poate functiona chiar ca program-pilot pentru ceea ce am propus la nivel european. Dincolo de educatie nutritionala, importanta este si imbunatatirea meniurilor din gradinite, cu ajutorul medicilor si nutritionistilor”, a declarat Daciana Sarbu, fondatoarea Asociatiei Scoala pentru Sanatate.

Programul „Alegeri Sanatoase” isi propune sa sprijine dezvoltarea unei culturi scolare in care sanatatea copilului, fizica si emotionala, sa devina o valoare transpusa in continuturi, competente si activitati specifice, destinate copiilor din toate ciclurile de scolaritate, implementate de voluntari peer-educatori, de cadre didactice, de asistente medicale si medici scolari. Prin intermediul actiunilor educationale proiectul isi propune deopotriva sa contribuie la cresterea gradului de constientizare si informare a copiilor si a adultilor cu privire la drepturile copiilor la sanatate, educatie, protectie, precum si la nevoia schimbarii de atitudini si mentalitati ale adultilor cu privire la copil si drepturile sale.

Obiectivul unei astfel de initiative vizeaza promovarea unui stil de viata sanatos in randul elevilor prin: elaborarea si implementarea unui program de educatie pentru sanatate, ce acopera triada cunostinte-atitudini-comportamente, adaptat fiecarui nivel de scolaritate: gradinita, invatamant primar, gimnazial si liceal; dezvoltarea de competente pentru voluntari peer-educatori in vederea implementarii de activitati specifice directe cu copiii; dezvoltarea de competente transdisciplinare pentru cadre didactice, medici scolari si asistente medicale, in vederea dezvoltarii unei culturi scolare care sa aiba sanatatea copilului si drepturile copilului printre valorile centrale.

Proiectul a debutat printr-un program de formare national in cadrul caruia 70 de profesionisti si voluntari din Bucuresti, Arges, Timis, Vaslui, Suceava, Neamt, Hunedoara, Brasov, Caras Severin, Dolj si Mures, si-au dezvoltat competentele necesare implementarii programului educational si vor sprijini, pe parcusul unui an, adoptarea unui stil de viata sanatos, de catre 8000 de copii din invatamantul preuniversitar.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii