ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-04-2016, ora 10:02

800 de luptatori Al-Qaida, ucisi in sudul Yemenului

Articol de Madalina Irimia
Peste 800 de presupusi membri ai organizatiei Al-Qaida au fost ucisi in ofensiva militara lansata impotriva gruparii jihadiste in sudul Yemenului, a anuntat luni coalitia araba sub comandament saudit care opereaza in aceasta tara, transmite AFP, citat de Agerpres.

"Operatiunea s-a soldat (...) cu moartea a peste 800 de membri ai Al-Qaida si a unora dintre liderii lor si fuga altor" jihadisti din grupare, a mentionat comandamentul coalitiei intr-un comunicat publicat de agentia oficiala saudita SPA.

Ofensiva, desfasurata de armata yemenita sustinuta de "forte speciale din Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite", a fost destinata sa permita guvernului yemenit sa "preia controlul oraselor cazute in mainile Al-Qaeda, mai ales Al Mukalla, considerat ca un bastion al gruparii", a adaugat comunicatul.

Fortele yemenite, sprijinite de avioane ale coalitiei arabe conduse de Riad, au cucerit duminica orasul Al Mukalla, resedinta provinciei Hadhramaut (sud-est), aflat in mainile Al-Qaeda de la inceputul lui aprilie 2015, a informat un responsabil militar.

Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite sunt cei doi stalpi ai coalitiei arabe care a intervenit militar in Yemen in martie 2015 pentru a sprijini guvernul presedintelui Abd Rabbuh Mansur Hadi in razboiul sau impotriva rebelilor siiti houthi, sustinuti de Iran.

Al-Qaida in Peninsula Arabica (AQAP), solid implantata in Yemen, si gruparea jihadista Statul Islamic (SI), au profitat de haosul provocat de razboi pentru a-si extinde influenta in sudul si sud-estul tarii.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii