ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-04-2016, ora 09:14

8 trucuri de slabit pentru persoanele care nu au timp sa gateasca

Articol de Cristian Amariei
Cea mai des intalnita si cea mai eficienta strategie de a slabi este sa mananci mai putin si sa faci mai multa miscare. Din pacate pentru cei care nu au timp sa gateasca trucurile pentru a manca mai putin tind sa se concentreze pe evitarea produselor procesate si a mancarii fast-food. Daca tot ce folosesti este cuptorul cu microunde, atunci aceste sfaturi nu sunt prea realiste pentru tine. Din fericire, exista multe alte alegeri inteligente pe care le poti face pentru a reusi sa pierzi din greutate.

Tine fructele la indemana

Cea mai usoara schimbare pe care o poti face in dieta, cu cele mai mari efecte, este sa iti alcatuiesti mesele in jurul legumelor si fructelor. Daca asta pare complicat si dificil, nu trebuie sa fie: fructele pot fi mancate oricand si oriunde - si pot fi luate la pachet cu usurinta. Daca le pui in locuri vizibile o sa ai mai multe sanse sa le consumi.

Alege carbohidratii potriviti

Nu, nu trebuie sa renunti complet la carbohidrati pentru a pierde din greutate. Dar ceeea ce poti face este sa ii alegi pe cei mai buni. Introdu in dieta ta carbohidratii din cereale integrale. Alege orez brun in locul celui alb si paine integrala sau cu cereale in locul celei albe si procesate.

Alege cu atentie gustarile

Esti la birou, se apropie ora 4 si ai pofta de …ceva dulce. inainte de a da fuga la automat, incearca sa iti dai seama daca ai nevoie de o gustare sau doar de o pauza! Daca iti este foame, alege o gustare delicioasa, dar sanatoasa. Aici aveti o lista cu 10 gustari sub 100 de calorii.

Mananca doar jumatate de portie

Iesitul in oras poate fi scuza perfecta pentru a renunta la moderatie si a-ti comanda o portie generoasa de paste. Inainte de a-ti fi adusa comanda, roaga chelnerul sa iti puna la pachet jumatate din portie. Studiile arata ca daca mancarea este in fata noastra, avem tendinta sa o mancam pe toata. Asa ca, pur si simplu inlatura aceasta optiune. O alta solutie ar fi sa impartiti un antreu cu o prietena sau sa comandati doar o salata si o supa. in felul acesta va bucurati de experienta placuta a unei seri in oras, dar nu o sa va indepartati de la dieta.

Nu va puneti in situatii care favorizeaza alimentatia nesanatoasa

Alegerile sanatoase in toate sferele vietii tale pot fi de ajutor si in ceea priveste obiceiurile alimentare. Este mult mai probabil sa alegi alimente nesanatoase in momentele in care esti obosit, mahmur sau foarte stresat. Unele dintre aceste tentatii sunt biologice, altele sunt de ordin psihologic, asa ca invata sa faci fata mancatului pe fond emotional.

Adauga in comanda ta o garnitura sanatoasa

Daca nu stii sa gatesti sau nu ai timp, probabil comanzi acasa sau mananci in oras de cele mai mult ori. Dar o dieta bogata in dulciuri si mancare nesanatoasa nu o sa te ajute sa slabesti. Personalizeaza-ti comanda adaugand garnituri sanatoase. Daca mananci o salata sau o supa la inceput, vei consuma mai putine calorii la masa principala.

Fa schimbari mici

Schimbari atat de mici, incat nici nu vei observa faptul ca tai din calorii. Alege un blat de pizza subtire si din cereale integrale in locul celui pufos. Adauga otet balsamic in salata in locul unui dressing cumparat din comert. Nu mai pune o a doua felie de cascaval in sandivis. Sunt multe feluri in care puteti elimina sute de calorii fara mare efort.

Invata cum trebuie sa arate o portie normala

Probabil ai observat ca o portie de paste la restaurant este intotdeauna mult prea mare. Dar cat inseamna o portie normala, in cele din urma? Portiile de carbohidrati pot fi masurate prin raportare la pumnul strans, iar o portie de paste nu trebuie sa depaseasca marimea pumnului celui care o consuma. Invata cum arata portiile potrivite si pune deoparte mancarea de care nu ai nevoie pentru masa urmatoare.

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii