A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664373.2122.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

8 trucuri de detoxifiere pe care trebuie sa le urmezi zilnic
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-03-2016, ora 08:36

8 trucuri de detoxifiere pe care trebuie sa le urmezi zilnic

Articol de Madalina Irimia
Primavara a venit in sfarsit si ai nevoie de o cura de detoxifiere rapida si eficienta. Da, este momentul perfect pentru o “curatare” de primavara!

Cand te gandesti la detoxifiere, primele lucruri care iti vin in minte sunt probabil cure cu sucuri naturale, fructe si legume crude la fiecare masa si ceaiuri de plante in locul gustarilor. Dar detoxifierea nu trebuie privita ca o perioada dificila sau chiar imposibila. De fapt, secretul unei detoxifiere eficiente sta in urmarea catorva trucuri pe care le poti urma zi de zi, nu doar in cazul unei cure de detoxifiere.

Un regim de detoxifiere este necesar pentru ca ajuta la eliminarea toxinelor de la nivelul colonului, regleaza tensiunea arteriala si previne aparitia unor afectiuni grave precum diabetul sau bolile cardiovasculare la care te expui printr-o alimentatie bogata in grasimi, saruri si un stil de viata sedentar

Iata 8 trucuri eficiente pe care le poti urma zilnic:

1. Bea apa cu lamaie in fiecare dimineata

Amesteca sucul de la o lamaie cu apa calduta. Sucul de lamaie „incurajeaza” ficatul sa secrete bila, un acid care este necesar pentru ca digestia sa se desfasoare corect. Apa cu lamaie nu este potrivita doar pentru dimineata. Poti adauga lamaie la apa pe parcursul zilei pentru ca ajuta la crearea unui spatiu alcalin in stomac, care poate favoriza pierderea in greutate. Lamaile au un continut ridicat de vitamina C, care are propietati anti-inflamatorii si ajuta la reducerea stresului.

2. Hidrateaza-te corect

Deshidratarea este foarte periculoasa si poate duce la alte probleme de sanatate. Hidratarea corespunzatoare este esentiala pentru toate aspectele sanatatii tale, inclusiv in procesul de detoxifiere. In primul rand, apa ajutaa organismul sa elimine toxinele, care sunt cauza multor boli, in special cele de stomac. Apa are rol de hidratare a organelor, astfel incat acestea sa functioneze mult mai eficient. in ceea ce priveste rinichii, un consum optim de apa reduce stresul la care este supus acest organ. Ai grija sa consumi 8-10 pahare de apa zilnic. Poti adauga suc de lamaie sau alte fructe si legume pentru mai multa aroma. Totusi, tine minte ca sucurile verzi, ceaiurile si alte bauturi nu trebuie sa inlocuiasca apa/

3. Bea un suc verde

Sucurile verzi si smoothie-urile sunt un mod usor si eficient de a incorpora o cantitate mare de legume in dieta ta fara prea mult efort. Acestea contin proteine, calciu, cupru, magneziu, zinc, vitaminele A, C, B1, B2, B3, B5, B6, E, K, potasiu, Omega 3 si fibre. Cele mai importante beneficii ale consumului de sucuri verzi sunt: creste nivelul de energie, regleaza digestia si tranzitul intestinal, stopeaza si, in timp, chiar elimina nevoia de dulce.

4. Consuma multe legume cu frunze verzi, fructe si legume

Salate, legume sotate sau supele crema de legume sunt optiuni perfecte pentru pranz si cina. Adauga legume in sandvisuri si alege fructele la desert.

5. Urmeaza o cura cu probiotice

Bacteriile „rele“ (daunatoare) prezente in intestine produc anumite toxine care deterioreaza organismul si pot determina boli cronice. In contrast, bacteriile „bune“, asa- numitele probiotice, au efecte benefice asupra echilibrului florei intestinale, inhiba inmultirea bacteriilor daunatoare, imbunatatesc digestia, intaresc sistemul imunitar si cresc rezistenta organismului. Incearca sa consumi zilnic alimente ce contin probiotice: varza murata, iaurt, kefir, branza de vaci , muraturi, tofu sau iaurt de soia. Pentru a fi sigura ca obtii necesarul zilnic de probiotice este importanta si administrarea unui supliment.

6. Perierea uscata a pielii

Aceasta este o metoda usoara si ieftina de detoxifiere a organimului. Perierea uscata ajuta pielea sa elimine celulele moarte de la suprafata si sa creeze un nou strat de celule. Alaturi de sport, perierea uscata ajuta la eliminarea toxinelor din corp prin stimularea sistemului limfatic. Ai nevoie de o perie naturala si de 5-10 minute din timpul tau inainte de dus. Dupa doar cateva sapamani vei observa diferenta. In plus, alaturi de miscare si o dieta echilibrata, perierea uscata ajuta la atenuarea celulitei. Secretul acestei metode este consecventa. Daca nu o practici zilnic, nu te poti bucura de toate beneficiile.

7. Fa cat mai multa miscare

Fa exercitii, masaje si bea cat mai multe lichide pentru a incuraja pielea sa respire, sa transpire si sa elibereze toxinele. Exercitiul fizic ne oxigeneaza intregul corp si pune in miscare sistemul limfatic si totodata ne permite sa eliminam, prin procesul transpiratiei, toxinele acumulate in corp si sa eliminam aciditatea din tesutul adipos. Pentru a avea o piele sanatoasa si stralucitoare, recomandarea specialistilor este sa bei cel putin sase-opt pahare de apa zilnic. Alimentele care nu ar trebui sa iti lipseasca dintr-o dieta detox sunt: ceaiul verde, semintele de in, sfecla rosie, lamaia sau patrunjelul. incearca sa faci zilnic minim 20-30 de minute de miscare.

8. Redu stresul

Detoxifierea este de un mare ajutor si in cazul stresului cronic si in general, a unui stil de viata nesanatos si dezechilibrat. Emotiile negative genereaza in organism stres, care la randul sau genereaza aciditate. Cand organismul incepe sa produca si sa depoziteze mai multa aciditate si mai multe deseuri toxice decat poate elimina, atunci incep sa se manifeste diferite afectiuni.

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii