A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727663932.7427.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

8 solutii ca sa-ti refaci rapid pielea dupa arsurile solare
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-07-2013, ora 11:03

8 solutii ca sa-ti refaci rapid pielea dupa arsurile solare

Articol de Madalina Irimia

Arsurile solare sunt partea mai putin placuta a sesiunilor de bronzat la piscina sau la plaja, cu care te-ai confruntat si tu cel putin o data. Oricat de rezistenta ar fi pielea ta in fata radiatiilor UV, exista sanse destul de mari sa sufere arsuri superficiale, care sa-ti tulbure linistea si bunastarea fizica, tocmai cand pofta de distractie te copleseste.

Daca te-ai expus neprotejata la soare sau ai stat prea mult in calea razelor fierbinti, actioneaza rapid, inainte ca pielea sa sufere mai mult decat este cazul. Vestea buna este ca poti diminua din severitatea arsurilor solare, prin cateva solutii rapide care atenueaza iritatia si amelioreaza senzatiile de usturime sau mancarime.

Remediile mai jos te ajuta te simti mai confortabil, pana cand Mama Natura reuseste sa vindece arsura.

1. Baie cu bicarbonat de sodiu sau fulgi de ovaz

Umple cada cu apa calduta spre rece si adauga cateva linguri de bicarbonat de sodiu. Bucura-te de baia vindecatoare circa 15-20 de minute si vei vedea ca temperatura ridicata a pielii si usturimea vor disparea ca prin minune. Nu te sterge cu prosopul ca in mod normal, ai putea agrava iritatia. Tamponeaza-ti pielea cu delicatete sau asteapta sa te usuci la aer.

Fulgii de ovaz, adaugati in apa in care faci baie, au acelasi efect linistitor pentru pielea afectata de arsurile solare. Poti folosi si praf de ovaz, pe care il gasesti in plafare.

2. Aplica sucul plantei aloe vera pe arsuri

Sucul din frunzele miraculoasei plante aloe vera combate cu succes usturimea si roseata provocate de arsurile solare. Motivul este simplu: substantele active ale plantei produc o constrictie la nivelul vaselor de sange. Rupe o frunza de aloe vera si lasa lichidul sa se scurga direct pe zonele afectate (nu clati locul!).

Integral pe eva.ro

foto: frumusele.ro

     
Tag-uri: arsuri, soare, tratament
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii