STIRILE CELE MAI...
IA'SI - Un banc pe zi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi
Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
SOCIAL
19-02-2015, ora 11:09
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
8 motive sa mananci mai multe ciuperci
Articol de Madalina Irimia Daca esti in cautarea unui nou aliment care sa aduca putina noutate si savoare in dieta personala, raspunsul ar putea fi ciupercile. Chiar daca acest aliment are o multime de beneficii pentru sanatate foarte putini oameni stiu despre ele. Asa ca data viitoare cand prepari o salata adauga mai multe ciuperci astfel incat sa te bucuri de toate aceste beneficii. Iata 8 motive pentru care ar trebui sa introduci ciupiercile in dieta ta.
Incearca sa inlocuiesti carnea rosie cu ciuperci. Studiile au demonstrat ca aceste produse te ajuta sa scapi de kilogramele in plus. Ele contin doua tipuri de fibre: chitina si beta glucan, care te ajuta sa te simti mai repede satul, ceea ce inseamna ca vei manca mai putin.
Continut de vitamina D
Ciupercile pot furniza aceeasi cantitate de vitamina D precum suplimentele alimentare.
Scade riscul de cancer
S-a demonstrat ca abundenta de vitamina D din ciuperci inhiba inmultirea celulelor canceroase. Ciupercile albe contin fitochimicale care impiedica dezvoltarea cancerului la san. Un studiu a arata ca femeile care au in dieta cipercile au un risc cu 50% mai mic de a se confrunta cu cancer comparativ cu femeile care nu consuma ciuperci.
Au proprietati antibacteriene
Antibioticele precum penicilina, tatraciclina si sterptomicina – sunt toate derivati extrasi din fungi.
Intaresc sistemul imunitar
S-a demonstrat ca una sau doua portii de ciuperci uscate intaresc sistemul imunitar.
Integral pe sfatulparintilor.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email