ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-12-2012, ora 17:08

8 modalitati simple prin care poti evita sa te ingrasi de Sarbatori

Articol de Madalina Irimia

Estimativ, ne ingrasam cu 2 pana la 4 kilograme in perioada Sarbatorilor de iarna. Ca sa nu treci din nou prin acelasi carusel al mancatului fara limite si al vinovatiei fara sfarsit, iti venim in ajutor cu 8 trucuri prin care poti depasi aceasta perioada dificila sanatoasa si supla.

1. Pastreaza-ti (pe cat posibil) orarul de somn si cel de miscare

Nu vei reusi sa mergi de 3 ori pe saptamana la sala in aceasta perioada, dar poti face plimbari mai lungi pe jos, poti construi oameni de zapada sau poti face numeroase alte activitati distractive. E foarte important, de asemenea, sa-ti respecti orarul obisnuit de somn (cu exceptia petrecerii de Revelion, bineinteles), pentru ca altfel risti sa confunzi oboseala cu foamea.

2. Bea cu masura

Bineinteles ca e ok sa bei un pahar sau doua cu prietenii si cu familia la mesele de Sarbatori, dar daca exagerezi la capitolul bautura e la fel de rau ca daca ai exagera cu grasimea sau cu dulciurile. Caloriile se depun la fel de repede fie ca le bei, fie ca le mananci. Alege vinul in locul cocktailurilor si nu exagera!

3. Nu mai pune mancarea pe primul plan

In mod normal, aceasta perioada ar trebui sa se centreze in jurul traditiilor si al familiei. Nu stim cum, in ultimul timp principala preocupare a oamenilor in perioada Sarbatorilor de iarna a devenit mancarea. Pune mai mult accent pe activitati distractive petrecute impreuna cu cei dragi si, la finalul concediului, vei avea mai multe amintiri frumoase si mai putine kilograme in plus.

4. Ia o gustare inainte sa mergi in vizita

Mananca ceva sanatos inainte sa-ti vizitezi prietenii sau rudele, cum ar fi niste fructe, legume sau cateva alune. Asa nu risti sa exagerezi cu gustarile sau prajiturile odata ajunsa acolo.

Integral pe perfecte.ro

Foto: evz.ro

     
Tag-uri: greutate, masa, sarbatori
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii