ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-04-2016, ora 09:55

8 lucruri neasteptate care ti-ar putea cauza dureri de cap

Articol de Cristian Amariei
Cateodata te trezesti cu o durere ingrozitoare de cap si nu ai niciun niciun dubiu in privinta cauzei (inca un pahar de vin parea o idee buna!). Dar, alte dati te simti ca si cum ai fi fost lovita cu un ciocan si nu ai nici cea mai mica idee care ar putea fi cauza.

Iata 8 cauze neasteptate ale durerilor de cap pe care poti incerca sa le eviti.

1. Consumi prea multi sulfiti

Alimentele afumate, murate sau confiate cum ar fi mezelurile sau branzetutile contin de multe ori sulfiti care pot dilata vasele sangvine si cauza dureri de cap. Pentru a identifica alimentele problematice incearca sa tii un jurnal alimentar pentru cateva zile.

2. Nu bei suficienta apa

Chiar daca petreci toata ziua la birou poti fi deshidratata. Deshidratarea poate duce a dureri groaznice de cap (pe langa stari de greata si dureri musculare). Cea mai simpla solutie? incearca sa ai tot timpul langa tine o sticla de apa si bea pe parcursul zilei.

3. Iti fortezi ochii

Pentru inceput – cand ai fost ultima data la un control oftalmologic? Daca iti fortezi ochii cand citesti sau lucrezi, ia in calcul o vizita la doctor. In momentul in care iti suprasoliciti ochii sau ai dificultati in a vedea obiectele aflate la distanta se creaza tensiune in jurul ochilor si a fruntii ce poate conduce la dureri de cap.

4. Lucrezi prea mult la computer

Privitul unui ecran luminos zi de zi pune o tensiune imensa pe ochii tai si, in consecinta, pe cap. Incearca sa iei pauze cat mai des pentru a-ti odihni ochii. Un alt lucru pe care l-ai putea face este sa ai un protector de ecran care iti protejeze vederea.

5. Prea mult stres

Stresul in sine nu este neaparat cauza durerilor de cap. Mai degraba, reactiile organismului tau la situatii stresante (lipsa somnului, alimentatie necorespunzatoare, anxietate) pot declansa migrene. Gandeste-te ce activitati te relaxeaza – yoga, meditatie, citit, serialele preferate – si fa-ti timp pentru tine.

6. Ia in calcul si schimbarile hormonale

Simpla schimbare a anticonceptionalelor poate sa iti afecteze nivelul de estrogen si sa cauzeze dureri de cap. Daca ai observat o legatura intre cele doua discuta cu medicul tau ginecolog. Poti incerca anticonceptionale cu un nivel scazut de estrogen.

7. Iti prinzi parul prea strans

Foarte multe femei au dureri de cap atunci cand isi prind parul in coada sau si-l impletesc. Incearca sa iti faci un coc lejer, fara a crea prea multa tensiune pentru scalp.

8. Esti alergica la anumite parfumuri si arome

In acest caz nu poti face altceva decat sa fii atenta care sunt aromele care iti dau dureri de cap. Este un lucru mai putin cunoscut, dar poti fi alergic la anumite mirosuri si arome. Daca treci pe langa biroul unei colege, simti mirosul parfumului si imediat de loveste o durer de cap nu iti imaginezi o corelatie intre cele doua. Cele mai des intalnite alergii includ benzina, tutunu si – din pacate – parfumul! Pentru a evita durerile de cap cauzate de acestea, pastreaza uleiuri esentiale de levantica sau de menta in geanta. Ambele au propietati terapeutice de relaxare si amelioreaza durerile de cap!

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii