ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-01-2014, ora 07:06

8 beneficii ale consumului de avocado

Articol de Madalina Irimia

Originar din Mexic, fructul de avocado face parte din aceeasi familie de plante de care apartine si scortisoara. Bogat in vitaminele A, C si E, potasiu, magneziu, grasimi benefice si antioxidanti, avocado contribuie la imbunatarirea sanatatii si la prevenirea imbatranirii premature.

Datorita cantitatilor mari de grasimi mononesaturate, benefice pentru organismul uman, avocado este esential in bucataria vegetariana si inlocuieste cu succes carnea din salate si sandwich-uri.

Iata mai jos 8 dintre cele mai importante beneficii ale consumului de avocado:

1 Mentine inima sanatoasa

Avocado este bogat in vitamina B6 si acid folic, doi nutrienti care regleaza nivelul de homocisteina, o toxina care contribuie la obturarea si distrugerea vaselor sanguine si este un factor de risc major pentru afectiunile cardiace.

In plus, avocado este bogat in vitamina E, grasimi mononesaturate si glutation (molecula care neutralizeaza radicalii liberi), substante care stimuleaza functiile cardiace.

2 Reduce nivelul de colesterol

Avocado contine cantitati importante de beta-sitosterol, un compus activ care este eficient in reducerea colesterolului din sange. Pentru rezultate bune, consuma 200 de grame de avocado zilnic, timp de o saptamana.

3 Controleaza tensiunea arteriala

Un fruct mediu de avocado contine peste 700 miligrame de potasiu, adica peste 35% din cantitatea zilnica recomanda, de 2.000 de miligrame. Potasiul este un electrolit care faciliteaza semnalele electrice din organismul uman, precum impulsurile nervoase in intregul corp. De asemenea, potasiul reduce si tensiunea arteriala.

Integral pe acasa.ro

     
Tag-uri: beneficii, consum, avocado
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii