ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-12-2014, ora 09:55

8 alimente sanatoase pe care nu le mananci

Articol de Madalina Irimia
Oamenii acorda din ce in ce mai multa atentie unui stil de viata echilibrat din care nu lipsesc alimentele sanatoase si sportul. Cu toate acestea, sunt multe alimente sanatoase care, dintr-un motiv sau altul, lipsesc din dieta. Iar cand este vorba despre cumparaturi, multe dintre aceste alimente sanatoase nu sunt trecute pe lista.

Sa consumi alimentele sanatoase care iti plac este un lucru excelent, insa poate dupa ce vei citi aceasta lista vei incepe sa apreciezi si alte produse sanatoase:

Sfecla

Sfecla la fel ca si spanacul rosu furnizeaza o cantitate imensa de acid folic si betaina. Ambele substante ajuta la scaderea riscurilor de a dezvolta boli cardiovasculare. Sunt o multimte de retete care va invata cum sa preparati sfecla picanta si dulce.

Guava

Acest fruct contine licopen, un antioxidant care lupta impotriva cancerului la prostata. De aceea, guava n-ar trebui sa lipseasca din dieta zilnica a niciunui barbat. Fructul poate fi consumat in combinatie cu rosii sau pepene verde. Sunt o multime de moduri in care poti manca acest fruct: crud, sub forma de suc sau in salata de fructe.

Varza

Varza poate fi consumata sub forma de salata, poate fi utilizata cand faci sandwich ca sa nu mai vorbim de o multime de retete prin care aceasta leguma poate fi preparata. Varza este o sursa excelenta pentru vitamine si are numai 22 de calorii. Este o leguma foarte populara in Asia si moderat populara in Europa. Varza este importanta, in special, pentru femei datorita continutului bogat in sulforafan, un compus care lupta impotriva cancerului la san.

Scortisoara

Utilizarea scortisoarei este o modalitate excelenta de a reduce glicemia si de a scadea riscul bolilor cardiovasculare. Pune putina in cafea sau adauga scortisoara in mixul de dimineata de lapte si cereale, nu doar ca gustul va fi imbunatatit, insa si sanatatea ta va avea de castigat.

Iarba grasa

Iarba grasa este adesea considerata buruiana, insa contine mai multa melatonina decat orice alte legume sau fructe. Acest antioxidant reduce riscul dezvoltarii unor forme de cancer. Iarba grasa poate fi consumata sub forma de salata.

Mai multe pe sfatulparintilor.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii