ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-08-2012, ora 06:04

7 solutii pentru un machiaj REZISTENT la caldura verii

Articol de Madalina Irimia

In zilele toride de vara simti cum totul se topeste in jurul tau, inclusiv machiajul? Nu mai stii cum sa te ascunzi de soare de teama sa nu-ti curga fondul de ten si rimelul?

Machiaj rezistent la caldura

Atunci ai nevoie de produse speciale care rezista in arsita soarelui si de cateva mici trucuri care te invata cum sa le aplici.

Daca este aplicat corect, machiajul rezistent la apa se pastreaza intreaga zi si nu este afectat de transpiratie, caldura sau apa. Asta si pentru ca produsele cosmetice rezistente la apa contin un ulei pe baza de silicon care le ajuta sa se fixeze foarte bine pe piele.

Insa, din aceast motiv ele nu se indeparteaza foarte usor de pe fata, asa ca vei avea nevoie si de produse de curatare speciale. Totusi, este important sa stii ca acest gen de machiaj nu este recomandat pentru folosirea zilnica.

Curata tenul inainte sa te machiezi

Transpiratia combinata cu sebumul sunt cei mai mari inamici ai machiajului tau. De aceea, este foarte important ca tenul tau sa fie curatat inainte sa-ti aplici machiajul. Pe parcursul verii poti folosi un gel de curatare care sa elimine excesul de sebum si sa-ti matifieze tenul.

Nimic fara matifiere

Daca tenul tau are tendinte de ingrasare atunci nu trebuie sa-ti lipseasca din ritualul tau de ingrijire o crema matifianta. Aceste creme au in compozitia lor talc, ingredient care, pe tot parcursul zilei, nu va face altceva decat sa absoarba excesul de sebum. Daca ai un ten normal poti folosi o baza de machiaj care, spre deosebire de o crema hidratanta pe care o folosesti de obicei, controleaza producerea de sebum.

Cremele BB, inlocuitoarele fondului de ten

Pe timpul verii, poti inlocui fondul de ten cu o crema BB. Acele creme minune care hidrateaza, vindeca, protejeaza impotriva radicalilor liberi, acopera imperfectiunile si au factor de protectie. Insa, trebuie sa stii ca aceste creme le poti folosi doar daca ai un ten fara probleme, deoarece ele nu au puterea de acoperire a fondului de ten. Cu alte cuvinte, aceste creme se adreseaza tenului tanar, fara acnee.

Fondul de ten potrivit

Daca totusi ai nevoie de fond de ten, este recomandat ca in timpul verii sa folosesti un fond de ten care sa contina talc (mica). Asa cum am zis si mai sus, acest ingredient absoarbe excesul de sebum, astfel pielea ta nu va mai avea acel aspect lucios. Daca vrei sa fixezi fondul de ten poti sa folosesti o pudra translucida pe frunte, nas si barbie.

Citeste mai multe pe Eva.ro

Foto: jurnalul.ro

     
Tag-uri: machiaj, vara, caldura
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii