A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661734.786.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

7 reguli de aur pentru o sanatate de fier
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-11-2015, ora 08:58

7 reguli de aur pentru o sanatate de fier

Articol de Madalina Irimia
O dieta sanatoasa este baza pentru un stil de viata sanatos. In cazul in care ai o alimentatie bogata in zahar, poti sa dormi foarte bine, sa faci sport extraordinar de mult si sa-si reduci nivelul stresului ca tot vei fi nefericit in legatura cu starea de spirit ori cu nivelul tau energetic. Insa daca mananci inteligent urmatoarele reguli te vor ajuta sa ramai zvelt si sanatos.

Iata ce ai de facut. Urmeaza 7 reguli de aur pentru o sanatate de fier.

Dormi bine

Chiar si o noapte de nesomn poate genera un dezechilibru hormonal care va avea un efect negativ asupra foamei, va declansa diverse pofte si vei fi enervat de orice comentariu nevinovat facut de colegii de birou. Un somn bun este crucial pentru reducerea stresului. Asigura-te ca intotdeauna vei dormi sapte-noua ore pe noapte astfel incat sa fii intotdeauna in forma.

Destreseaza-te

Multi dintre noi isi fac timp sa aiba grija de altii insa nu-si rup 30 de minute pentru exercitii profunde de respiratie, meditatie, yoga etc. Stresul cronic are efecte negative mai profunde decat sa-ti dea o stare de spirit mizerabila. Un nivel ridicat al cortizolului ajuta la depozitarea grasimilor si pierderea musculara. Tocmai de aceea, ar trebui sa faci din managementul stresului o prioritate intrucat relaxarea zilnica este la fel de importanta precum sportul si o dieta sanatoasa.

Scapa de grasime cu exercitiile fizice potrivite

Nu gasi scuze pentru a sari peste programul de la sala. Angajeaza-ti un antrenor personal si cere-i sa te taxeze dublu daca renunti la antrenament in ultima clipa. In caz contrar, ai putea trece pe langa sala si sa mergi in mall la cumparaturi (ca tot se apropie Sarbatorile).

Exercitiile de tip HIIT (de intensitate foarte mare) dureaza foarte putin in comparatie cu o sesiune de cumparaturi de Black Friday. Si inca ceva, nu face din Craciun zile de sedentarism. Ia-ti intreaga familie si mergeti la plimbare, pe jos ori cu bicicleta.

Nu te recompensa cu alimente nesanatoase

Dupa o zi grea la munca esti tentat sa te tratezi cu ceva dulce, un desert gustos, ceva de 600 de calorii. Mai ales de sarbatori vitrinele sunt pline de tentatii dulci numai bune de a te destresa. Insa fa un efort mental si gaseste alte modalitati de a te recompensa. Ca de exemplu un masaj, sau poate un film, ce ti se potriveste tie mai bine.

Hidrateaza-te

Cu apa plata si nu cu pinot noir. Asta va fi cu atat mai usor cu cat vei avea intotdeauna asupra ta o sticla cu apa. Daca, dupa ora 11 seara simti nevoie de ceva dulce, bea un pahar cu apa. S-a descoperit ca un pahar cu apa reduce semnificativ pofta de ceva bun. Ai grija sa nu exagerezi cu apa in timpul meselor intrucat lichidul din stomac dilueaza enzimele care descompun proteinele.

Evita declansatorii de pofte

Gandeste-te la cinci oameni cu care petreci cel mai mult din timpul tau. Sunt sanse ca daca ei mananca nesanatos si tu sa procedezi exact la fel. Tocmai de aceea, este recomandat ca, mai ales in concediu, sa iesi cu prietenii care prefera sa aiba o dieta sanatoasa.

Poarta o discutie serioasa cu tine insuti in oglinda

Cand te confrunti cu o alegere grea din punct de vedere alimentar, mergi in baie imediat. Trebuie sa ai o discutie cu tine insuti uitandu-te in oglinda: vrei ca acea prajitura cu ciocolata sa iti saboteze eforturile de a manca sanatos? Bineinteles ca nu. Nicio tentatie nu este mai mare si mai puternica decat vointa ta, nu-i asa?

Sursa: sfatulparintilor.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  23.06.2017 05:39

wh0cd847220 zoloft online purchase bentyl

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii