ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-12-2013, ora 14:13

7 probleme de sanatate pe care le vindeca somnul

Articol de Madalina Irimia

Toata lumea stie ca este periculos sa sari peste orele pretioase de somn din timpul noptii, insa reversul medaliei este mai putin luat in seama: somnul odihnitor poate face minuni pentru starea ta de sanatate.

Iata 7 probleme de sanatate pe care somnul le poate imbunatati:

1. Racelile frecvente

Iti curge mai mereu nasul si te doare in gat? In loc sa te indopi cu vitamina C (obicei care nu-ti face mult bine oricum), baga-te in pat mai devreme seara. Potrivit unui studiu din 2009, persoanele care dorm opt ore sau mai mult pe noapte prezinta un risc de trei ori mai scazut sa raceasca decat cele care dorm mai putin de sapte ore pe noapte.

2. Riscul de atac cerebral

Daca dormi mai mult, nu inseamna neaparat ca vei evita un atac cerebral, insa un studiu stiintific din 2012 a aratat ca persoanele care dorm in mod constant mai putin de sase ore pe noapte prezinta un risc de patru ori mai mare de a avea simptome asociate unui atac cerebral.

3. Riscul de cancer

Legatura dintre orele de somn si cancer este si ea una complexa. Un studiu din 2010 realizat pe pacientii bolnavi de cancer colorectal a aratat ca multi dintre acestia obisnuiau sa doarma sase ore sau mai putin pe noapte. Mai mult, un alt studiu a indicat ca in cazul femeilor bolnave de cancer la san care dorm sase ore pe noapte sau mai putin exista un risc crescut de recurenta si de forme mai agresive de cancer.

Citeste restul articolului pe Fabuloase.ro

Foto: catholiclane.com

     
Tag-uri: somn, boli, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii