A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1735958915.8781.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

7 moduri in care creierul ne poate juca feste
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-11-2015, ora 11:05

7 moduri in care creierul ne poate juca feste

Articol de Madalina Irimia
Alexandre Pouget, specialist neurolog in cadrul Universitatii din Geneva, sustine ca, in mod constant, creierul nostru proceseaza o serie de informatii, transmise in mod obisnuit de lumea exterioara si, in cazul in care nu le primeste, genereaza altele noi, pe care le transmite spre restul organismului. Astfel, se explica faptul ca tot ceea ce traim este transpus printr-un „filtru” propriu, constituit dintr-o serie de informatii prestabilite.
Iata cateva dintre modurile in care actioneaza acest mecanism biologic:

1. Iluziile optice

Sunt cele mai intalnite cazuri in care memoria ne poate juca feste. Un exemplu de iluzie optica este cunoscuta sub denumirea de „Iluzia Ponzo”. Aceasta se manifesta in momentul in care privim schita unei cai ferate sau sosele, pe care sunt trasate doua linii de culoare galbena. Desi, aparent, cele doua dungi au marimi diferite, ele sunt de lungimi egale. Motivul pentru care le vedem in acest fel se datoreaza faptului ca o linie este trasata la o distanta mai mare fata de cealalta.

2. Senzatia pierderii in greutate

In mod normal, pierderea in greutate este echivalenta cu diminuarea numarului caloriilor din corp. Creierul nostru percepe, insa, aceasta senzatie in mod diferit. in acest sens, la nivelul creierului uman exista o serie de hormoni care incearca sa mentina greutatea corporala intr-o limita normala, proportionala cu inaltimea, cu o variatie de aproximativ ±7 kg. Acesti hormoni sunt depozitati in glanda hipofiza, localizata la nivelul hipotalamusului, parte a encefalului, cunoscut si sub denumirea de „creierul mare”. Modul in care poti controla receptorii neuronali determina rapiditatea cu care poti pierde in greutate. in acest sens, este recomandat sa fim atenti asupra modului in care ne alimentam, mancand doar in momentul in care apare senzatia de foame.

3. Memoriile false

Cu totii am avut, cel putin o data in viata, momente pe care ni le amintim, desi, poate, nu le-am trait niciodata. Specialistii explica acest fenomen prin faptul ca, de fiecare data cand incercam sa ne amintim ceva, memoria noastra altereaza respectiva imagine. Un exemplu in acest sens este cazul justitiei americane, care, doar in acest an, a eliberat din inchisoare aproximativ 200 de inculpati, care se dovedisera a fi nevinovati, desi martorii care i-au denuntat sustineau cu tarie ca i-au vazut comitand infractiuni.
Continuarea pe descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii