ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-02-2014, ora 17:08

7 metode ca sa te asiguri ca CV-ul tau e citit de angajatori

Articol de Madalina Irimia

Este din ce in ce mai dificil sa obtii atentia angajatorilor, in conditiile in care sute de alti candidati concureaza laolalta cu tine pentru un singur loc de munca.

Specialistii in resurse umane de la Brazen Life iti ofera o serie de recomandari menite sa iti scoata CV-ul din teancul de aplicatii de pe masa recrutorilor:

1. Aplica printre primii. Este o tehnica care adeseori da rezultate. Nu toti angajatorii au rabdare sa citeasca numarul mare de CV-uri primite si se limiteaza la primele 100 de aplicatii. Daca ai trimis CV-ul printre primele, ai sansa sa beneficiezi de o atentie mai mare decat ceilalti.

2. Nu neglija cuvintele-cheie. Chiar daca angajatorul respectiv nu are un program software cu care isi selecteaza CV-urile, va tine cont in selectie de anumite criterii foarte clare. De regula aceste criterii sunt mentionate explicit in anuntul de angajare, asa incat trebuie sa te asiguri ca acele cuvinte-cheie se regasesc in CV-ul tau.

3. Prioritizeaza informatia. Ca sa captezi atentia recrutorului, ai nevoie sa aplici CV-ului trimis o regula din jurnalism: "principiul piramidei inversate". Asta inseamna ca inceputul aplicatiei tale trebuie sa contina cele mai importante lucruri, cele care te avantajeaza pentru jobul respectiv.

Integral pe realitatea.net

Foto: guardian.co.uk

     
Tag-uri: citire, CV, angajatori
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii