STIRILE CELE MAI...
IA'SI - Un banc pe zi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi
Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
SOCIAL
30-09-2014, ora 09:05
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
7 greseli frecvente pe care le facem cand punem muraturi
Articol de Madalina Irimia Muraturile de casa sunt garnituri ideale mai ales pentru mancarea gatita grasa, insa deliciile in saramura sau in otet nu sunt atat de usor de facut pe cat s-ar crede.
Publicatia „Bon Appetit” a publicat o lista intocmita de editorul culinar Dawn Perry, cu cele mai frecvente greseli pe care le facem in pregatirea muraturilor:
1. Le indulcim prea mult
„Muraturile trebuie sa fie acre si sarate, nu dulci”, precizeaza Perry, adaugand ca nu este nimic in neregula daca punem zahar, insa trebuie urmarita cu atentie reteta: unele retete presupun mai mult de un sfert de cana de zahar.
2. Punem prea mult otet
Daca folositi doar otet pentru compozitia muraturilor, gustul lor va fi prea ascutit si intepator, avertizeaza Perry. „Alegeti o reteta care include si apa”, mai spune acesta.
3. Compozitia pentru muraturi inseamna mai mult decat apa, sare, zahar sau otet
Tehnic, ingredientele sunt apa, sarea, zaharul sau otetul, insa Perry sustine ca, pe langa ingredientele esentiale, ar fi recomandata adaugarea catorva condimente. „Semintele de mustar, bucatile de ardei sau frunzele de dafin sunt arome clasice. Dar nu va limitati. Adaugati menta sau busuioc sau orice gasiti in gradina. De asemenea, ganditi-va de doua ori inainte sa folositi otet rosu: muraturile dumneavastra vor iesi roz”, sfatuieste editorul.
Continuarea pe adevarul.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email