A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719818291.481.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

7 dureri pe care nu trebuie sa le ignori niciodata
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-04-2015, ora 11:45

7 dureri pe care nu trebuie sa le ignori niciodata

Articol de Madalina Irimia
Nu trebuie sa dai fuga la medic pentru orice junghi, dar unele dureri, mai ales daca sunt insotite de febra, nu trebuie ignorate niciodata. Afla cum recunosti simptomele care trebuie sa te trimita la specialist.

O durere ascutita intre omoplati ar putea insemna ca suferi un infarct. Aproximativ 30% dintre oamenii care fac stop cardiac nu simt clasica presiune in piept. Durerea intre omoplati este comuna mai ales la femei, iar in cazul unui infarct este insotita de dureri ale maxilarului, dificultati de respiratie si greata.

O simpla durere de muschi este constanta, in timp ce un infarct provoaca o durere ascutita si subita. Daca ai astfel de simptome, cheama ambulanta. Este o varianta chiar mai buna decat sa te duca cineva la spital, pentru ca personalul medical iti va acorda primul ajutor in timpul transportului.

Durerea „fulgeratoare” de cap

O astfel de durere ar pute semnala un anevrism. Cei mai multi dintre noi avem dureri moderate de cap, care trec cu un calmant. Daca, insa, ai cea mai ingrozitoare durere de cap din viata ta, este cazul sa mergi la spital. Trebuie sa mai stii ca migrenele sunt, de obicei, insotite de greata, sensibilitate la lumina si la sunet, iar intensitatea creste treptat.
Un anevrism nu este atat de comun, dar cand are loc, interventia imediata este esentiala pentru a supravietui. in cazul unor dureri puternice de cap, nu lua aspirina, pentru ca poate creste hemoragia.

Durere constanta in partea dreapta a abdomenului

Apendicita se manifesta astfel, iar durerea debuteaza in centrul stomacului si se muta, treptat, in dreapta. Daca nu te prezinti la medic la timp, apendicele s-ar putea rupe, caz in care bacteriile se raspandesc in tot corpul si apar infectii grave.

Durerea de dinti care te trezeste din somn

Inclestarea frecventa a dintilor poate inflama nervii si inlatura smaltul, iar aceasta situatie duce la sfaramarea dintilor.Daca treci prin asa ceva, mergi la dentist, iar el va rezolva problema.
Sunt multi oameni care isi inclesteaza dintii noaptea, dar te poti proteja purtand un aparat dentar special in timpul somnului.

Durere de mijloc insotita de febra

In acest caz, ai de-a face, cel mai probabil, cu o infectie la rinichi. Nu presupune ca febra, greata si durerea de spate sunt provocate doar de indigestie. Atunci cand bacteria din tractul urinar ajunge la rinichi, infectia urinara devine mult mai grava. De obicei, boala debuteaza cu durere la urinare, dar multe persoane ignora simptomele.
Femeile sunt mai predispuse la infectii urinare, care netratate duc la infectii la rinichi. Daca nu ceri ajutorul medicului nici in acest stadiu, rinichiul tau poate ceda.

Durerile menstruale care nu trec cu medicamente

Aceste dureri ar putea semnala endometrioza, o boala in care tesutul uterului creste in alta parte. Afectiunea impiedica fertilitatea, iar intre 40% – 60% dintre femei au avut-o.

Daca nu incerci sa ramai insarcinata, medicul iti va prescrie anticonceptionale in acest caz. in cazul in care durerea nu trece, tesutul va fi inlaturat chirurgical.

Un punct sensibil pe gamba

Daca simti durere intr-o anumita parte a piciorului, ai putea avea tromboza venoasa profunda, cauzata de un cheag care s-a format pe vena. Punctul sensibil ar putea fi rosu si cald la atingere. Tromboza venoasa produnda apare mai ales daca iei anticonceptionale sau ai calatorit multe ore cu avionul sau cu masina. Daca piciorul nu este foarte umflat, iar durerea nu creste in intensitate, poti astepta o zi, inainte sa mergi la medic, dar nu amana mai mult. Cheagul s-ar putea mari sau sparge, caz in care ar ajunge la plamani si ar bloca circulatia sangelui sau ti-ar putea provoca un infarct.

Pentru a evita astfel de situatii, de cate ori mergi cu avionul sau cu masina mai multe ore, ridica-te in picioare la fiecare 2 ore sau scrie alfabetul cu degetele maride la picioare. Hidratarea este la fel de importanta.

Sursa: unica.ro
     
Tag-uri: durere, simptome, boli
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii