A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719630711.1914.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

7 cauze neobisnuite care iti pot cauza acnee tardiva
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-02-2014, ora 10:03

7 cauze neobisnuite care iti pot cauza acnee tardiva

Articol de Madalina Irimia

Acneea tardiva este acea forma de acnee care apare dupa varsta pubertaii. Aceasta are doua forme: cea care continua acneea juvenila si cea care debuteaza in jurul varstei de 25 de ani.

Sa suferi de acnee la 20 si ceva, 30 de ani, este unul dintre cele mai frustrante lucruri, mai ales daca in timpul adolescentei te-ai bucurat de un ten relativ fara probleme. Problemele hormonale pot fi o explicatie pentru afectiunea de care suferi, la fel ca si stresul sau alimentatia.

Cel mai indicat ar fi sa consulti un medic dermatolog care sa iti prescrie tratamentul potrivit, fie ca este vorba despre antibiotice combinate cu produse pe baza de retinoizi aplicate local sau de banalele anticonceptionale.

Iata insa cele 7 cauze mai putin cunoscute ale acneei tardive:

Alimentele acide

Alimentele acide care duc la aparitia cosurilor includ zaharul, carbohidratii rafinati, dar si rosiile, portocalele, grapefruitul sau capsunii. In pofida miturilor populare, lamaile sau lime-ul devin alcaline in interiorul corpului si pot ajuta la reducerea acneei. Zaharul si carbohidratii rafinati (prajituri, paine alba, paste etc) ar trebui insa eliminate din dieta ta cat mai repede cu putinta.

Lipsa grasimilor sanatoase

Chiar daca nu-ti vine sa crezi, o dieta saraca in grasimi poate declansa acneea tardiva. Asta nu inseamna insa ca o dieta bogata in grasimi este raspunsul - incearca, in schimb, sa servesti portii mici de mancaruri sanatoase pe parcursul intregii zile. Acestea includ alimente antiinflamatorii ca nucile, mogdalele, inul, chia, avocado, pestele, semintele de floarea soarelui sau de dovleac si uleiul de nuca de cocos.

Prea multa cofeina

Chiar daca nu ti-a trecut niciodata prin cap, espresso-ul zilnic, cappucino-ul de dupa-amiaza, ceaiul negru de dimineata sau ciocolata de la desert s-ar putea sa-ti declanseze acneea. Desi nu contin zahar, acestea iti stimuleaza glanda suprarenala sa lucreze "peste program". Prea multa cofeina iti afecteaza nivelul de estrogen, iar acest lucru are efecte devastatoare asupra tenului tau. Redu nivelul de cofeina pe care il consumi zilnic si treci la bauturi decofeinizate. Sau, si mai bine, inlocuieste cafeaua cu un pahar de apa cu lamaie.

Citeste mai multe pe perfecte.ro.

Foto: salute.pourfemme.it

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii